Zobacz inne przepisy
Przepis na: S³odka bu³ka marchewkowa
Sk³adniki( ):
- 2 marchewki, 1 twarde jab³ko, 60 g (gar¶æ) rodzynek, 80 g br±zowego cukru, 2 jajka, 200 g m±ki razowej, ³y¿eczka proszku do pieczenia, starty korzeñ imbiru, sól, 1 op. (8g) cukru z prawdziw± wanili±, mas³o lub oliwa do wysmarowania formy
Przepis:
Ma³± formê keksówkê nat³u¶ciæ. Piekarnik rozgrzaæ do 180 st. C. W mikserze ubiæ jajka z cukrem. Marchew utrzeæ na drobnej tarce (potrzeba ok. 200 g), jab³ko na grubej. Wymieszaæ m±kê z proszkiem do pieczenia, marchwi± i jab³kiem, rodzynkami, przyprawami oraz jajami z cukrem. Wlaæ do formy i piec ok. 30 minut. Sprawdziæ patyczkiem, czy wypiek gotowy (po nak³uciu powinien byæ suchy). Bu³ka jest ¶wietna z mas³em, ale je¶li kto¶ lubi s³odkie pieczywo z wytrawnym nadzieniem, to pasuj± do niej równie¿ pasty kanapkowe.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Ratujcie bo zaczelam ciasto iii...
teraz ... Kosz? S³odka bu³ka marchewkowa Sk³adniki: 2 marchewki 1 twarde jab³ko 60 g (gar¶æ) rodzynek 80 g br±zowego cukru 2 jajka 150 g m±ki razowej ³y¿eczka proszku do pieczenia tarty korzeñ imbiru, sól mas³o lub oliwa do wysmarowania formy Przygotowanie: Ma³± formê keksówkê nat³u¶ciæ