Przepis na: Tartaletki z porami

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 1/2 porcji wytrawnego ciasta kruchego, nadzienie:, 4 pory (białe części), 4 łyżki masła, 2 szklanki kremówki, 2 jajka, pieprz, sól, gałka muszkatołowa

Przepis:

Tartaletki z porami
Wyłóż ciastem 6 mini form do tartaletek, podpiecz na złoto puste spody zgodnie z przepisem, ostudź. Pory pokrój w paseczki. Usmaż na maśle, aż będą miękkie. Dodaj śmietankę i gotuj 15 minut, aż masa zgęstnieje, dopraw do smaku. Do schłodzonych porów wbij jajka i wymieszaj. Ostudzone kruche spody napełnij masą porową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st C, aż wierzch się zrumieni.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu