Zobacz inne przepisy
Przepis na: Biszkopt
Składniki( ):
- 4 jajka, 3/4 szklanki miałkiego cukru, 3/4 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki masła, szczypta soli, otarta skórka z cytryny
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: biszkopt - kształt
Zależy do czego biszkopt ma być użyty. Przepisów na biszkopt jest wiele ;) akademiatortu.pl/kat-przepisy/biszkopt/
-
Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak
Z biszkoptu można zrobić cakesicles. akademiatortu.pl/?s=cakesicles
-
Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak
Posmaruj ten biszkopt kajmakiem po prostu i daj na to orzechy, bakalie czy np. banana. Spód biszkoptowy, a góra jak na mazurku
-
Re: Mam biszkopty i gotowy kajmak
Zmiksuj mascapone z kajmakiem, poloz na biszkopt . Na wierzch: bita smietana, albo orzechy albo cos, co masz pod reka. Fajnie komponuja sie smakowo powidla ze sliwek.
-
Re: biszkopt - kształt
Gość portalu: dora napisał(a): > moze ktos zna przepis na puszysty biszkopt, taki co to zawsz wychodzi? Wątek stary, lecz przytaczam by nie tworzyć nowego w istniejącym już temacie. "Zawsze wychodzi", może tyczyć również kształtu. Otóż jest taka prawidłowość (pomijam składniki), że
-
pyszny krem budyniowy na biszkopt
zapoiedzieli na jutro odwiedziny.. coś trzeba sklecić .... poprostupycha.com.pl/przepis/krem-budyniowy/
-
Re: To nie jest biszkopt.
Wszystko zależy od definicji. Jeśli uznamy biszkopt to - w przeciwieństwie do ciasta ucieranego - ciasto bez tłuszczu (prawie, tłuszcz jest w żółtkach), to biszkopt na proszku jest biszkoptem. Jeśli biszkopt to ciasto bez tłuszczu i powinien rosnąć na samych ubitych białkach, to dodanie do niego
-
Re: To nie jest biszkopt.
proszek w biszkopcie to dla mnie duza modyfikacja, bo ten proszek zwyczajnie czuje i psuje mi smak. Nie rozumiem po huk dawac proszek do biszkoptu jkoro doskonale obywa sie bez niego.