Przepis na: Placuszki z tuńczyka

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 200 g puszka tuńczyka w oliwie, 1 jajko, bułka tarta, 1/2 cebuli, natka pietruszki/ szczypiorek, papryka

Przepis:

Placuszki z tuńczyka
Tuńczyka odsącz z oliwy, rozdrobnij w palcach i wymieszaj z jajkiem i łyżką bułki tartej. Jeżeli masz pod ręką, dodaj pół cebuli pokrojonej w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, łyżkę musztardy lub majonezu, paprykę pokrojoną w kostkę lub posiekany szczypiorek. Dodaj tyle bułki tartej, by dawało się formować placuszki. Uformuj jei i ułóż na blasze posmarowanej oliwą. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 10 minut, przewróć na drugą stronę i piecz dalsze 10 minut, aż będą rumiane.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Placuszki z tuńczyka

    www.stylenetwork.com/Shows/NigellaBites/Recipes/salmonfishcakes.html

  • booo

    Ach, bo mi się zachciało placuszków z tuńczyka wg tego przepisu: Placuszki z tuńczyka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1,5 łyżki zmielonych otrąb Pieprz, opcjonalnie szczypiorek Tuńczyka odsączyć, wbić jajka, otręby i przyprawy, wymieszać. Kłaść łyżką na gorący teflon. Smażyć

  • Re: Dukam Dukana

    ). Jajka do oporu, bo bardzo lubię, w każdy sposób podane. Mięso w postaci mielonej (pulpety, kotleciki), lub czegoś w rodzaju paprykarza. Omlety, placuszki z tuńczykiem lub twarogiem. Otręby w postaci "owsianki" (zalewane wieczorem zimną woda, a rano podgrzewane i jedzone z niewielkim dodatkiem mleka

Zobacz inne przepisy