Przepis na: Placuszki z tuńczyka
Zgłoś błąd
Składniki(
):
- 200 g puszka tuńczyka w oliwie, 1 jajko, bułka tarta, 1/2 cebuli, natka pietruszki/ szczypiorek, papryka
Przepis:
Tuńczyka odsącz z oliwy, rozdrobnij w palcach i wymieszaj z jajkiem i łyżką bułki tartej. Jeżeli masz pod ręką, dodaj pół cebuli pokrojonej w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, łyżkę musztardy lub majonezu, paprykę pokrojoną w kostkę lub posiekany szczypiorek. Dodaj tyle bułki tartej, by dawało się formować placuszki. Uformuj jei i ułóż na blasze posmarowanej oliwą. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 10 minut, przewróć na drugą stronę i piecz dalsze 10 minut, aż będą rumiane.