Przepis na: Placuszki rybne orientalne

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 300 g filetu z białej morskiej ryby, 1łyżka sosu sojowego, 1 łyżka soku z limonki, 1 utarty ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki utartego korzenia imbiru, posiekana nać kolendry, sól, kmin rzymski (kumin), chili, kurkuma, pieprz, jajko, olej do smażenia

Przepis:

Placuszki rybne orientalne
Te tajskie placuszki są bardzo aromatyczne i pikantne. W wersji dla dzieci przyprawy trzeba dozować z umiarem by powoli uczyły się nowych smaków. Rybę pokroić na kawałki zamarynować z przyprawami. Po kilku godzinach zmiksować razem z marynatą, pulsacyjnie, tak by kawałki ryby nie były całkowicie roztarte, lecz rozdrobnione. Wbić jajko i wymieszać. Uformować pulpeciki i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem.

Zobacz inne przepisy