Przepis na: Zupa migdałowa

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 200 g migdałów bez skórki, 1 litr mleka, cukier do smaku, 1 szklanka ugotowanego ryżu, rodzynki

Przepis:

Zupa migdałowa
Migdały zmiksuj z malakserze ze szklanką mleka, a następnie dokładnie odcedź. Płyn zachowaj.
Odcedzone ziarno ponownie wrzuć do malaksera i miksuj z kolejną szklanką mleka. Migdałową mieszankę połącz z poprzednio uzyskanym płynem oraz resztą mleka i zagotuj razem. Dokładnie odcedź.
Migdałowe mleko posłódź do smaku, dodaj ryż i rodzynki, podgrzej. Podawaj na ciepło. Pozostałe po odcedzeniu okruszki migdałów można wykorzystać do masy makowej.

Zupa migdałowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu