Przepis na: Ziemniaki faszerowane

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 15 malutkich ziemniaków, oliwa, sól, 100 g wędzonego łososia, 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany lub serka kremowego, 2 łyżki tartego chrzanu

Przepis:

Ziemniaki faszerowane
Wyszorowane ziemniaki w skórce, posolić, skropić oliwą i upiec do miękkości. Łososia pokroić w cienkie paseczki. Śmietanę wymieszać chrzanem, ewentualnie doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem. Ostudzone ziemniaki przeciąć w poziomie na pół, lekko wydrążyć każdą połówkę gałkarką do melonów lub małą łyżeczką. Nadziewać ziemniaki białym kremem i dekorować zwiniętym paskiem łososia.

Do ziemniaków ze śmietanowym kremem można dodać kawior, kawałeczki śledzia, albo wędzonego pstrąga. Dekorować piórkami czerwonej cebuli, szczypiorkiem, kaparami.

Ziemniaki faszerowane - Zdjęcia

Ziemniaki faszerowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVIII

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 200 g kiszonej kapusty 40 g masła 20 g suszonych grzybów 125 ml wody z namoczonych grzybów 3 duże ziemniaki 1 cebula 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 125 ml wody natka pietruszki łyżeczka czerwonej papryki Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach. Każdego ziemniaka po

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: Przeczytane o jedzeniu na Górnym Śląsku 1844

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE MIĘSEM 500 g mielonej łopatki wieprzowej 500 g ugotowanych ziemniaków 200 g tartego sera żółtego 100 g sos pomidorowego lub 3-4 pomidory świeże 10 g masła, lub margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka oregano pieprz i sól w ilości do smaku natka

  • Re: Górą jednak modra kapusta

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE MIĘSEM 500 g mielonej łopatki wieprzowej 500 g ugotowanych ziemniaków 200 g tartego sera żółtego 100 g sos pomidorowego lub 3-4 pomidory świeże 10 g masła, lub margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka oregano pieprz i sól w ilości do smaku natka

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    ???? ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego), 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 150 g sera

  • Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE

    ???? ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego), 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 150 g sera

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE SALAMI 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej

Zobacz inne przepisy