Przepis na: Grzanki parmezanowe

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • okrągłe kromki bagietki, 1/2 szklanki świeżo tartego parmezanu, 2 łyżki kremówki, szczypta mielonej papryki, łyżka posiekanej natki pietruszki

Przepis:

Grzanki parmezanowe
1. Grzanki podpiec na rumiano na sucho w piekarniku rozgrzanym do 180 st C, obrócić. 2. Parmezan wymieszać z kremówką i przyprawami. Nałożyć masę serową na grzanki 3. Ponownie zapiec, najlepiej pod górnym opiekaczem. Podawać do dekorowania zielonej sałaty, duszonego szpinaku lub samodzielnie, jako przekąskę.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Zupa na...

    Idealnie pasowalby mlody (albo z mrozonki) groszek. Plus siekana swieza mieta i troche smietany, ew grzanki parmezanowe. -- feminists aren’t humorless just because your jokes suck

Zobacz inne przepisy