Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ziemniaki faszerowane
Składniki( ):
- kilka dużych ziemniaków o cienkiej skórce, 1 jajko, sól, pieprz, świeżo starty parmezan, dodatki:, śmietanka, utarty ząbek czosnku, natka pietruszki, śmietanka, musztarda diżońska, szczypiorek, grubo mielony pieprz, ser biały, cebula i boczek wędzony, pokrojone w kostkę i usmażone na oliwie, grubo mielony pieprz, dynia pokrojona w kostkę, usmażona na maśle z cukrem i z posiekanymi listkami szałwi, dobrze odparowana i ugnieciona na puree, seler korzeniowy utarty na tarce jarzynowej i usmażony na oliwie z szalotką, posiekane grzyby leśne usmażone na oliwie, doprawione pastą truflową,
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Faszerowane warzywa
Ziemniaki faszerowane mielonym mięsem, albo po lekkim podgotowaniu i potem wydrążone, napełnione farszem i zapieczone (z żółtym serem), albo wydrążone surowe i podobnie pieczone, tylko wtedy to dłużej trwa. -- http://dlssm.free.fr/smileyanimaux/2%20(12).gif
-
Re: Batat - z czym?
tairo napisała: > Pełnowartościowych dań obiadowych z ziemniaków, a nie z ziemniakami? Nie tak zn > owu wiele. ziemniak faszerowany? ziemniak zapiekany z serem i jajkiem?
-
ziemniaki faszerowane
no właśnie... ziemniaki faszerowane mam ochotę zrobić, najchętniej z farszem z pieczarek. Ale jak? od czego zacząć? czy ziemniaki trzeba najpierw ugotować? a może nie? JAk zrobić ten farsz? I jak i ile czasu zapiekać? może ktoś mi podpowie?
-
Ziemniaki faszerowane śledziami
Śledzie - jakie ? zielone, matiasy, korzenne, marynowane
-
Ziemniaki faszerowane śledziami
Przepis wydaje się apetyczny, do masy dodałabym nieco majonezu i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
-
Ziemniaki faszerowane grzybami
Jedyny problem to... dobre nie rozsypujące się ziemniaki. --Wybieramy równej wielkości i ładne kształtem, gotujemy ze skórką, czyli w mundurkach. W czasie gdy się gotują - smażymy pokrojone na małe części grzyby, gdy nie myjemy grzybów tylko czyścimy nożykiem to smażą się wyśmienicie dodaj
-
Re: Ziemniaki faszerowane grzybami
Dowiedziałam się wreszcie jakie to były ziemniaki, odmiana -jadalny, żółty, Santa Jeśli by ktoś miał ochotę zrobić to proszę nie gotować za długo . -- Bożena
-
Re: Ziemniaki faszerowane grzybami
No pyszności! A prawdziwek na końcu dostojny. Tylko z ziemniakami faktycznie może być kłopot, większość sprzedawanych u nas odmian sypka jest i krucha, a w dodatku za diabła nie dowiesz się u sprzedawcy jakiego typu ma ziemniaki. -- BETTER MOTORHEAD THAN DEAD