Przepis na: Ziemniaki faszerowane

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • kilka dużych ziemniaków o cienkiej skórce, 1 jajko, sól, pieprz, świeżo starty parmezan, dodatki:, śmietanka, utarty ząbek czosnku, natka pietruszki, śmietanka, musztarda diżońska, szczypiorek, grubo mielony pieprz, ser biały, cebula i boczek wędzony, pokrojone w kostkę i usmażone na oliwie, grubo mielony pieprz, dynia pokrojona w kostkę, usmażona na maśle z cukrem i z posiekanymi listkami szałwi, dobrze odparowana i ugnieciona na puree, seler korzeniowy utarty na tarce jarzynowej i usmażony na oliwie z szalotką, posiekane grzyby leśne usmażone na oliwie, doprawione pastą truflową,

Przepis:

Ziemniaki faszerowane
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przekrój poziomo na pół. Wydrąż środek, zostawiając trochę miąższu przy skórce. Masę ziemniaczaną ugnieć (nie miksuj, bo stanie się ciągnąca), a następnie wymieszaj z jajkiem i z pozostałymi dodatkami z wybranej kombinacji smakowej., - Napełnij przygotowaną masą połówki ziemniaków, posyp świeżo startym parmezanem i wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumienią, podawaj gorące., - Ziemniaki można przygotować zawczasu i wstawić do piekarnika tuż przed przyjściem gości.

Ziemniaki faszerowane - Zdjęcia

Ziemniaki faszerowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XVIII

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 200 g kiszonej kapusty 40 g masła 20 g suszonych grzybów 125 ml wody z namoczonych grzybów 3 duże ziemniaki 1 cebula 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 125 ml wody natka pietruszki łyżeczka czerwonej papryki Ziemniaki oczyść i ugotuj w mundurkach. Każdego ziemniaka po

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: Przeczytane o jedzeniu na Górnym Śląsku 1844

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE MIĘSEM 500 g mielonej łopatki wieprzowej 500 g ugotowanych ziemniaków 200 g tartego sera żółtego 100 g sos pomidorowego lub 3-4 pomidory świeże 10 g masła, lub margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka oregano pieprz i sól w ilości do smaku natka

  • Re: Górą jednak modra kapusta

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE MIĘSEM 500 g mielonej łopatki wieprzowej 500 g ugotowanych ziemniaków 200 g tartego sera żółtego 100 g sos pomidorowego lub 3-4 pomidory świeże 10 g masła, lub margaryny pół łyżeczki słodkiej papryki 1 duża cebula 1 łyżeczka oregano pieprz i sól w ilości do smaku natka

  • Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?

    ???? ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego), 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 150 g sera

  • Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE

    ???? ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego), 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 150 g sera

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE SALAMI 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej

Zobacz inne przepisy