Przepis na: Ziemniaki faszerowane

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • kilka dużych ziemniaków o cienkiej skórce, 1 jajko, sól, pieprz, świeżo starty parmezan, dodatki:, śmietanka, utarty ząbek czosnku, natka pietruszki, śmietanka, musztarda diżońska, szczypiorek, grubo mielony pieprz, ser biały, cebula i boczek wędzony, pokrojone w kostkę i usmażone na oliwie, grubo mielony pieprz, dynia pokrojona w kostkę, usmażona na maśle z cukrem i z posiekanymi listkami szałwi, dobrze odparowana i ugnieciona na puree, seler korzeniowy utarty na tarce jarzynowej i usmażony na oliwie z szalotką, posiekane grzyby leśne usmażone na oliwie, doprawione pastą truflową,

Przepis:

Ziemniaki faszerowane
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, przekrój poziomo na pół. Wydrąż środek, zostawiając trochę miąższu przy skórce. Masę ziemniaczaną ugnieć (nie miksuj, bo stanie się ciągnąca), a następnie wymieszaj z jajkiem i z pozostałymi dodatkami z wybranej kombinacji smakowej., - Napełnij przygotowaną masą połówki ziemniaków, posyp świeżo startym parmezanem i wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumienią, podawaj gorące., - Ziemniaki można przygotować zawczasu i wstawić do piekarnika tuż przed przyjściem gości.

Ziemniaki faszerowane - Zdjęcia

Ziemniaki faszerowane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: A może wątek kulinarny XV

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej szczypiorek

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE SALAMI 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE SALAMI 6 ziemniaków 200 g salami w plasterkach 150 g żółtego sera w plastrach sól olej

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIV

    Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym Składniki: - 8 dużych ziemniaków - 500g mięsa mielonego - 1 czerwona papryka - 1 pęczek koperku - 1 duża cebula - 100g sera cheddar lub innego długodojrzewającego - 100g sera mozzarella - sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej

  • Re: A może by tak wątek kulinarny XIII

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE 8 średniej wielkości ziemniaków, 300 g pieczarek, 100 g sera żółtego, cebula, 2 łyżki oliwy, pół pęczka natki pietruszki, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki rozmarynu, sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy i czyścimy. Gotujemy je w całości na pół miękko przez 15 min

  • Wasze popisowe potrawy/przekąski na imprezach

    naleśnikami ,teraz idę na łatwiznę i kupuje tortille w Biedronce. Robię tak,jak oni -z sałatką pekinską wymieszaną z sosem czosnkowym- przepis też stamtąd.Smakuje wszystkim :) Do tego zawsze u mnie tortille ze wszystkim na zimno jako przystawki i ostatnio pieczone ziemniaki faszerowane kapustą i boczkiem

  • Re: Faszerowane warzywa

    Ziemniaki faszerowane mielonym mięsem, albo po lekkim podgotowaniu i potem wydrążone, napełnione farszem i zapieczone (z żółtym serem), albo wydrążone surowe i podobnie pieczone, tylko wtedy to dłużej trwa. -- http://dlssm.free.fr/smileyanimaux/2%20(12).gif

Zobacz inne przepisy