Przepis na: Szparagi w cieście

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 10 grubych szparagów, 10 plastrów szynki gotowanej, mrożone ciasto francuskie, sól, cukier, 1 żółtko

Przepis:

Szparagi w cieście
Szparagi obierz, odetnij ogonki, zawiń ciasno w plastry szynki. Ciasto rozmroź, potnij na wąskie prostokąty (krótsze niż szparagi). Owiń szparagi ciastem francuskim, tak by końcówki wystawały jak parówka z hot doga. Ułóż na blachach wyłożonych papierem do pieczenia, posmaruj wierzch żółtkiem wymieszanym z odrobiną cukru i soli. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stop. C, aż ciasto będzie rumiane. Podawaj na ciepło.

Szparagi w cieście - Zdjęcia

Szparagi w cieście - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Wariacja na temat zielonych szparagów w cieście

    Jak w rewelacyjnym przepisie Letruski na szparagi z szynką, ale z wędzonym łososiem, który zaczynał się nam przeterminowywać. :) Zblanszowane szparagi w cieście francuskim, na to łosoś, kapary i szczypiorek do ozdoby, opcjonalnie cytryna do pokropienia. -- Ne fourrez pas votre nez dans

  • Szparagi w cieście francuskim

    Przepis z miastaplusa Na 4 porcje: 200 g mrożonego ciasta francuskiego 1 kg szparagów białych Sól Łyżka mąki (do rozwałkowania ciasta) 200 g gotowanej szynki 1 żółtko 1 łyżka ziaren sezamu 150 g gęstej kwaśnej śmietany 150 g jogurtu naturalnego Pieprz 4 łyżki posiekanych miesz

  • Zielone szparagi w cieście francuskim - Letruska

    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,78420087,78420087.html?f=777&w=78420087&a=78420087 -- It's more fun to be bewildered sometimes than to always know it all.

  • Re: A może wątek kulinarny VIII

    żółtka, piwo, oba rodzaje mąki, sól, chilli i pieprz. W szerokim i głębokim garnku rozgrzewamy olej do 180°C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka. Delikatnie i stopniowo dodajemy pianę do masy mącznej. Pojedynczo moczymy każdego szparaga w cieście i ostrożnie kładziemy na olej. W oleju nie może smażyć

  • Re: szparagi 2009

    na pierwszy rzut pójdą szparagi ugotowane po prostu i zobaczymy :) a szparagi w cieście francuskim na pewno na drugi :) ;) dzięki za tyle informacji :) i linki -- ups

  • Re: A może wątek kulinarny IV

    szerokim i głębokim garnku rozgrzewamy olej do 180°C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka. Delikatnie i stopniowo dodajemy pianę do masy mącznej. Pojedynczo moczymy każdego szparaga w cieście i ostrożnie kładziemy na olej. W oleju nie może smażyć się za dużo szparagów naraz, bo spadnie temperatura

  • Re: Przyjęcie - koktajl dla znajomych

    (można realizować najdziksze, a do tego sezonowe pomysły) - szparagi w cieście francuskim (owijasz szparaga szynką parmeńską i to jeszcze paskiem ciasta francuskiego (nie za szczelnie), smarujesz rozkłóconym jajkiem i do pieca - łódeczki z cykorii nadziewane (najlepiej sprawdza się coś o ostrym i

  • Podwójna porcja

    1. Białe - jak najprościej czyli po flamandzku: ugotowane, polane masłem, posypane siekanym jajkiem na twardo i z jednej strony pieprzem, a z drugiej gałką. 2. Zielone - bardziej "ą ę", inspiracją był przepis Letruski na szparagi w cieście

Zobacz inne przepisy