Zobacz inne przepisy
Przepis na: Szparagi w cieście
Składniki( ):
- 10 grubych szparagów, 10 plastrów szynki gotowanej, mrożone ciasto francuskie, sól, cukier, 1 żółtko
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: fancy przystawka na święta
Najprostsze są szparagi w cieście francuskim (zielony szparag owinięty w szynkę parmeńską, potem okręcony paskiem ciasta francuskiego. Układasz wszystkie na papierze do pieczenia, smarujesz jajkiem, mozesz ew posypać sezamem jeśli masz, ale niekoniecznie; pieczesz jako to francuskie, w 210
-
Re: Urodziny Waszych dzieci - impreza rodzinna
Ja robię imprezy rodzinne w zimę, i w lato. Konwencja zawsze ta sama - zapraszamy w porze obiadowej, na stole są jakieś przekąski przed (w lato zawsze szparagi w cieście), potem obiad, potem kawa z deserem i wsio. O 19/20 koniec imprezy. Mamy dzieci, więc nikogo nie trzeba wyrzucać, sami wychodzą
-
Wariacja na temat zielonych szparagów w cieście
Jak w rewelacyjnym przepisie Letruski na szparagi z szynką, ale z wędzonym łososiem, który zaczynał się nam przeterminowywać. :) Zblanszowane szparagi w cieście francuskim, na to łosoś, kapary i szczypiorek do ozdoby, opcjonalnie cytryna do pokropienia. -- Ne fourrez pas votre nez dans
-
Szparagi w cieście francuskim
Przepis z miastaplusa Na 4 porcje: 200 g mrożonego ciasta francuskiego 1 kg szparagów białych Sól Łyżka mąki (do rozwałkowania ciasta) 200 g gotowanej szynki 1 żółtko 1 łyżka ziaren sezamu 150 g gęstej kwaśnej śmietany 150 g jogurtu naturalnego Pieprz 4 łyżki posiekanych miesz
-
Zielone szparagi w cieście francuskim - Letruska
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,78420087,78420087.html?f=777&w=78420087&a=78420087 -- It's more fun to be bewildered sometimes than to always know it all.
-
Re: szparagi 2009
na pierwszy rzut pójdą szparagi ugotowane po prostu i zobaczymy :) a szparagi w cieście francuskim na pewno na drugi :) ;) dzięki za tyle informacji :) i linki -- ups
-
Re: A może wątek kulinarny VIII
żółtka, piwo, oba rodzaje mąki, sól, chilli i pieprz. W szerokim i głębokim garnku rozgrzewamy olej do 180°C. W tym czasie ubijamy na sztywno białka. Delikatnie i stopniowo dodajemy pianę do masy mącznej. Pojedynczo moczymy każdego szparaga w cieście i ostrożnie kładziemy na olej. W oleju nie może smażyć
-
Podwójna porcja
1. Białe - jak najprościej czyli po flamandzku: ugotowane, polane masłem, posypane siekanym jajkiem na twardo i z jednej strony pieprzem, a z drugiej gałką. 2. Zielone - bardziej "ą ę", inspiracją był przepis Letruski na szparagi w cieście