Przepis na: Makaron ze szparagami i łososiem

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 1/2 pęczka zielonych szparagów, 200 g surowego łososia w małych kawałeczkach, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanego kopru, garść pomidorów cherry, sól, pieprz, tarty parmezan, włoski makaron tagliatelle lub fettucine

Przepis:

Makaron ze szparagami i łososiem
Rozgrzej masło na dużej patelni, dodaj obrane szparagi. Smaż, mieszając, aż będą al dente. Dodaj rybę, zamieszaj. Wlej śmietankę, dodaj przecięte na pół pomidorki i koperek, zamieszaj, przypraw pieprzem i łyżką parmezanu. W tym czasie w garnku z dużą ilością wody ugotuj makaron, aż będzie al dente, odcedź. Do gorącego sosu wrzuć odcedzony makaron. Zamieszaj na patelni i podawaj.

Makaron ze szparagami i łososiem - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy