Przepis na: Makaron ze szparagami i ³ososiem
Zg³o¶ b³±d
Sk³adniki(
):
- 1/2 pêczka zielonych szparagów, 200 g surowego ³ososia w ma³ych kawa³eczkach, 2 ³y¿ki mas³a, 2 ³y¿ki posiekanego kopru, gar¶æ pomidorów cherry, sól, pieprz, tarty parmezan, w³oski makaron tagliatelle lub fettucine
Przepis:
Rozgrzej mas³o na du¿ej patelni, dodaj obrane szparagi. Sma¿, mieszaj±c, a¿ bêd± al dente. Dodaj rybê, zamieszaj. Wlej ¶mietankê, dodaj przeciête na pó³ pomidorki i koperek, zamieszaj, przypraw pieprzem i ³y¿k± parmezanu. W tym czasie w garnku z du¿± ilo¶ci± wody ugotuj makaron, a¿ bêdzie al dente, odced¼. Do gor±cego sosu wrzuæ odcedzony makaron. Zamieszaj na patelni i podawaj.