Przepis na: Stir fry ze szparagów i krewetek

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pęczek zielonych szparagów, 100 g groszku snow pea, 400 g dużych, obranych krewetek, 1 posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki tartego imbiru, 3 łyżki sosu teriyaki, 2 łyżki sosu sojowego, 3-4 łyżki oleju, sól

Przepis:

Stir fry ze szparagów i krewetek
Szparagi obierz i odetnij im ogonki tak, by wyrównać ich długość. Przekrój je ukośnie na pół, by były długości groszku snow pea. Rozgrzej w woku olej, wrzuć szparagi i groszek i smaż, często potrząsając patelnią, na dużym ogniu. Posól, po chwili dodaj czosnek i imbir. Gdy warzywa będą al dente, dodaj krewetki, wymieszaj, smaż dalej. Wlej sos teriyaki i sojowy, zagotuj, odparuj. Gdy krewetki zwiną się w obwarzanki, danie jest gotowe.

Zobacz inne przepisy