Zobacz inne przepisy
Przepis na: Budyniowa zupa malinowa
Składniki( ):
- pół szklanki mleka modyfikowanego, garść świeżych lub mrożonych malin, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżeczka masła, łyżeczka glukozy, chrupki kukurydziane
Przepis:

Z malin przygotuj sok (rozgnieć widelcem lub zmiksuj i przetrzyj przez sitko). Jeśli wyszło mniej niż pół szklanki soku, dolej zimnej przegotowanej wody. Rozprowadź w soku mąkę ziemniaczaną. Mleko podgrzewaj na małym ogniu z masłem i glukozą, a gdy zacznie wrzeć, wlej sok z mąką i ciągle mieszając znów doprowadź do wrzenia. Zestaw z ognia, przestudź. Do zupy budyniowej możesz wrzucić pokruszone chrupki kukurydziane, a starszemu niemowlęciu makaron (w makaronie jest zazwyczaj jajko toteż można go podawać dopiero po 11. miesiącu).
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Budyniowa zupa malinowa
Czy mleko modyfikowane można gotować?