Zobacz inne przepisy
Przepis na: Budyniowa zupa malinowa
Sk³adniki( ):
- pó³ szklanki mleka modyfikowanego, gar¶æ ¶wie¿ych lub mro¿onych malin, ³y¿eczka m±ki ziemniaczanej, ³y¿eczka mas³a, ³y¿eczka glukozy, chrupki kukurydziane
Przepis:
Z malin przygotuj sok (rozgnieæ widelcem lub zmiksuj i przetrzyj przez sitko). Je¶li wysz³o mniej ni¿ pó³ szklanki soku, dolej zimnej przegotowanej wody. Rozprowad¼ w soku m±kê ziemniaczan±. Mleko podgrzewaj na ma³ym ogniu z mas³em i glukoz±, a gdy zacznie wrzeæ, wlej sok z m±k± i ci±gle mieszaj±c znów doprowad¼ do wrzenia. Zestaw z ognia, przestud¼. Do zupy budyniowej mo¿esz wrzuciæ pokruszone chrupki kukurydziane, a starszemu niemowlêciu makaron (w makaronie jest zazwyczaj jajko tote¿ mo¿na go podawaæ dopiero po 11. miesi±cu).
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Budyniowa zupa malinowa
Czy mleko modyfikowane mo¿na gotowaæ?