Przepis na: Budyniowa zupa malinowa

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pół szklanki mleka modyfikowanego, garść świeżych lub mrożonych malin, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżeczka masła, łyżeczka glukozy, chrupki kukurydziane

Przepis:

Budyniowa zupa malinowa
Z malin przygotuj sok (rozgnieć widelcem lub zmiksuj i przetrzyj przez sitko). Jeśli wyszło mniej niż pół szklanki soku, dolej zimnej przegotowanej wody. Rozprowadź w soku mąkę ziemniaczaną. Mleko podgrzewaj na małym ogniu z masłem i glukozą, a gdy zacznie wrzeć, wlej sok z mąką i ciągle mieszając znów doprowadź do wrzenia. Zestaw z ognia, przestudź. Do zupy budyniowej możesz wrzucić pokruszone chrupki kukurydziane, a starszemu niemowlęciu makaron (w makaronie jest zazwyczaj jajko toteż można go podawać dopiero po 11. miesiącu).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy