Przepis na: Makrela w ziołowej potrawce

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • filet z makreli, mała cukinia, mały ząbek czosnku, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka oliwy z oliwek, czubata łyżka bułki tartej, pół łyżeczki suszonego tymianku

Przepis:

Makrela w ziołowej potrawce
Czosnek wyciśnięty przez praskę, tymianek i oliwę z oliwek starannie wymieszaj, dodaj cukinię pokrojoną w drobną kostkę (ze skórką), przecier pomidorowy i bułkę tartą - całość wymieszaj. Na papierze do pieczenia ułóż filet rybny, a na nim rozsmaruj masę cukiniową. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. i zapiekaj około 30 minut. Tymianek znakomicie usuwa przykry zapach morskich ryb, a przy tym poprawia trawienie.

Zobacz inne przepisy