Przepis na: Puree ziemniaczane

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • 1 ziemniak, 50ml mleka (modyfikowanego lub własnego)

Przepis:

Puree ziemniaczane
Ziemniak wyszoruj, ugotuj w nieosolonej wodzie, obierz, zalej mlekiem i zmiksuj.

Puree ziemniaczane - Zdjęcia

Puree ziemniaczane - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Lubicie pastę Alfredo?

    Mogłabym codziennie na zmianę z puree ziemniaczanym. Festiwal węglowodanów:(

  • Re: Pączki, faworki i inne drobne ciasteczka

    Puree ziemniaczane sprawiają, że te pączki są wilgotne i gęste. Gdy będą gotowe, obtocz je w cukrze lub cukrze cynamonowym.

  • Re: ?Zielone czyli samo zdrowie?

    Podawaj te gołąbki z kiszoną kapustą na ryżu lub puree ziemniaczanym, z gotowanymi ziemniakami lub samodzielnie w towarzystwie domowych bułeczek . -- https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wd/qa/jcow/UBZWRKMkOwbtiZZaBX.jpg

  • Re: Jajecznica to nie zupa ;-)

    Francuzi serwują to jajko na twardo z szynką oraz szpinakiem. A w Polsce całkiem popularnym obiadem były jajka na twardo w sosie chrzanowym, podawane z puree ziemniaczanym. -- https://forum.miau.pl/images/smilies/2014-99.jpg

  • Re: No i przyszedł ten dzień

    Ciekawe że ludzie mają tak różne upodobania na nic bym się nie rzuciła no może poza crosaintem, kawy z mlekiem nie piję, ciastek czekoladowych nie znoszę itd rzuciłabym się na pączki, frytki, devolaye, puree ziemniaczane

  • Re: Cześć piękne ?Jak mija poranek

    Ja kawke wypiłam i babeczki zrobiłam. Teraz biore sie za obiad. Dziś kotleciki z kurczaka z puree ziemniaczanym. I nie wiem jaka surówka do tego.

  • Re: Wy tu pitu pitu - kontynuacja <fotowątek&

    piataziuta napisała: > Jak robisz te placki? Do obiadowego puree ziemniaczanego które zostało z z poprzedniego dnia dodaję jajko, mąkę, robię kulki i tuż przed smażeniem rozpłaszczam na placuszki. Smażę na złoto z obu stron (to chwilka).

  • Re: A może wątek kulinarny XVII

    Puree ziemniaczane to częsta pozostałość w wielu domach. Gdy ostygną i stwardnieją, istnieje kilka sposobów przywrócenia ich do życia, na przykład za pomocą odrobiny śmietanki lub masła. Ale po co po prostu je wskrzeszać, skoro puree ziemniaczane, które masz w lodówce, mogą stać się podstawą

Zobacz inne przepisy