Przepis na: Kolorowa jajecznica

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • jajko, łyżka mleka modyfikowanego, porcja warzyw odpowiednia dla twojego malucha: pomidor lub szczypiorek albo koperek

Przepis:

Kolorowa jajecznica
Warzywa umyj. Pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Szczypiorek ew. koperek drobno posiekaj. Jajko umyj, sparz wrzątkiem i wbij na suchą teflonową patelnię, dodaj mleko i pomidory. Całość wymieszaj, aż zgęstnieje na jajecznicę. Przełóż jajecznicę na talerzyk i posyp szczypiorkiem lub koperkiem.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: ach te oczy...

    Pamietaj aby jaja przed malowaniem ugotować . Nic tak nie rozbawia tłumu jak kolorowa jajecznica na posadzce koscioła kiedy idziesz ze święconką w sobotę hahahha.

  • Re: Capri - wszystko co pisza to prawda!!!

    Naprawde? To znaczy, ze mi zostaly tylko zdjecia na pamiatke? A wybieram sie tam w lipcu. Byly kolorowe: jajecznica ze szczypiorkiem / zolto-zielone znaczy /, czesc czerwona, czesc zielona... Polaczenia cyrkowe, ale tam pasowaly. I komu to przeszkadzalo... To byly samochody typu amerykanski

  • Re: Jak zachecic 4-latka do jedzenia miesa i ....

    A jajka lubi? Jeśli tak, to możesz podać kolorową jajecznicę z papryką, pomidorkiem, szynką i żółtym serkiem. Większość dzieci daje się na to nabrać. Ja dawałam też mojemy tosty - takie z dwóch kromek chleba z serem w środku, zapieczone w takim tosterze do sandwichów. Możesz też spróbować podać

  • Re: co na obiad dla 1,5-2 latka pomocy !!!

    śniadania: np. płatki z mlekiem, kanapki z wędliną, serem zółtym, serkami, pastą rybną, warzywa(żeby było zdrowo i kolorowo), jajecznica(z szynką, ze szczypiorkiem, z cebulką, z serem), jogurt z musli, zwykły jogurt z owocami, serek homogenizowany, jakieś kiełbaski, Berlinki obiady

  • Re: co jecie na kolacje?

    . Kolorowa jajecznica (dla dziecka od 18 . miesiąca) Składniki: Dwa jajka, mala cebulka, maly pomidorek, sól, bialy pieprz, maslo do smarzenia, szczypiorek Przygotowanie: Cebulkę obieramy i drobno kroimy, pomidora sparzyć, obać ze skórki, pokroić w niewielkie kawaleczki. Na patelni rozgrzać maslo