Przepis na: Sok jagodowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • szklanka jagód, kilka łyżeczek przegotowanej wody mineralnej

Przepis:

Sok jagodowy
Umyte jagody przelej wrzątkiem, odcedź, rozetrzyj w kubeczku na miazgę i przetrzyj przez gęste sito. Uzyskany sok rozcieńcz przegotowaną wodą. Ten sok to także doskonała baza dla kisielu jagodowego (na 100ml soku 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej).

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Kubek antycukrowy dla Mady

    Zrobiłaś polewę z soku jagodowego?

  • Re: Kubek antycukrowy dla Mady

    abecadlowa1 napisała: > Zrobiłaś polewę z soku jagodowego? Prawie. Zrobiłam lukier z syropem, który wytrącił się z dżemu borówkowego. Jak widać dżem się przydaje ?

  • Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?

    likiery ziołowe typu staniszowskiego (niem. Stonsdorfer) ? np. Likier Karkonoski, wpisany w 2013 r. na listę produktów tradycyjnych województwa dolnośląskiego, gęsty, oleisty i lepki płyn, barwy rubinowej, o zawartości alkoholu 40%, z sokiem jagodowym

  • Pytanie techniczne...

    Dostałam od teściowej słoik "soku jagodowego" czyli jagód w dużej ilości soku. Otworzyłam dziś, ale bardzo bardzo pasowałoby mi wykorzystać go w sumie za miesiąc. Czy mogę to jakoś zapasteryzować ponownie? Ps. Lukier jagoodowy palce lizać. Ps2 Aqua48 dziękuję pięknie, z poanych przez Ciebie

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    POMARAŃCZOWA GALARETKA Z MUSEM JAGODOWYM iI BITĄ ŚMIETANĄ 2 pomarańczowe galaretki, 1 galaretka bezbarwna, 1 opakowanie mrożonych jagód, odrobina śmietany, sok jagodowy lub wiśniowy śmietana 32%, śmietan -fix Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomarańczową galaretkę wlać do

  • Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?

    POMARAŃCZOWA GALARETKA Z MUSEM JAGODOWYM iI BITĄ ŚMIETANĄ 2 pomarańczowe galaretki, 1 galaretka bezbarwna, 1 opakowanie mrożonych jagód, odrobina śmietany, sok jagodowy lub wiśniowy śmietana 32%, śmietan -fix Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pomarańczową galaretkę wlać do

  • Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

    KRUSZON A'LA CESARZOWA 2 szklanki soku jagodowego, 1 szklanka rumu, 1 butelka szampana, sok z cytryny Wszystkie składniki wymieszać razem. Przelać do szklanej wazy, włożyć kostki lodu. Podawać z małą łyżką wazową (najlepiej szklaną, jeżeli taką mamy)

  • Re: Zaproszenie na drinka

    KRUSZON A'LA CESARZOWA 2 szklanki soku jagodowego, 1 szklanka rumu, 1 butelka szampana, sok z cytryny Wszystkie składniki wymieszać razem. Przelać do szklanej wazy, włożyć kostki lodu. Podawać z małą łyżką wazową (najlepiej szklaną, jeżeli taką mamy)

Zobacz inne przepisy