Przepis na: Indyk w warzywach z porzeczkami

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • pół marchwi, ziemniak, łyżeczka pokrojonej pietruszki, pół szklanki wody, pół szklanki czerwonych porzeczek, pół średniego słodkiego jabłka, 20-30 g mięsa z piersi indyka, łyżeczka oliwy, oliwek

Przepis:

Indyk w warzywach z porzeczkami
Obrane i umyte warzywa pokrój, włóż do wody i gotuj do miękkości. W osobnym garnuszku ugotuj pokrojone jabłko z porzeczkami i niewielką ilością wody. Owoce przetrzyj przez sito i wymieszaj z rozgniecionymi widelcem warzywami (razem z wywarem warzywnym). Mięso ugotuj oddzielnie, potem drobniutko posiekaj i dodaj do warzyw z owocami. Do tak przygotowanego obiadu dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek i całość starannie wymieszaj.

Zobacz inne przepisy