Przepis na: Krem truskawkowy

Zgłoś błąd

Składniki( ):

  • ok. pół kg truskawek, 3 szklanki cukru, 3 jajka, łyżka mąki ziemniaczanej, kostka miękkiego masła

Przepis:

Krem truskawkowy
Truskawki rozgnieć, posyp połową cukru i wstaw na sicie w miskę, by puściły sok. Do powstałego soku możesz dodać odrobinę soku z cytryny. Jajka zmiksuj z resztą cukru i domieszaj mąkę. Zagotuj truskawkowy sok i gdy będzie wrzał, wlewaj powoli przygotowaną masę jajeczną, całość zagotuj cały czas mieszając. W ten sposób powstanie budyń truskawkowy - ostudź go, a potem stopniowo dodaj do utartego uprzednio masła. Na koniec dodaj rozgniecione truskawki z sita i całość zmiksuj. Ten krem doskonale nadaje się do przełożenia warstw tortu, ale też jako samodzielny deser, wkład do kruchych babeczek, przełożenie wafli lub pasta do kanapek.

Krem truskawkowy - Zdjęcia

Krem truskawkowy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Noc Kupały czy Walentynki?

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: Noc Świętojańska - legendy, zwyczaje

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: WĄTKI DOTYCZĄCE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: A może wątek kulinarny XV

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarne IV

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: Noc Świętojańska

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: Zaczynamy szukać kwiatu paproci i czarownicy

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

  • Re: 26 Maja mamy Dzień Matki

    TORT W KSZTAŁCIE SERCA Dla kremu truskawkowego: 2 filiżanki Bita śmietana (w zależności od pożądanej grubości glazury) 1 Pkg. Twaróg (250 g) 100 g Truskawki Na ciasto Sacherkuchen: 6 Jaja (oddzielone) 120 g Cukier granulowany 160 g Mąka 1 łyżeczka Proszek do pieczenia 125 ml Olej

Zobacz inne przepisy