Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa-krem z zielonego groszku
Składniki( bulion ,cebula ,cukier ,groszek ,koper ,masło ,sól ,śmietana ):
- opakowanie mrożonego groszku (około 2 szklanek)
- drobno posiekana cebula (niekoniecznie)
- 2 szklanki bulionu lub wody
- 1-2 łyżki masła (dla alergika bez masła
- śmietany i żółtek)
- cukier
- sól
- oliwa lub olej
- kilka łyżek śmietanki lub śmietany
- 2 żółtka (niekoniecznie)
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Pomysł na zupę i II danie potrzebny
Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym. Na drugie pierś z kurczaka w sosie z francuskiej zupy cebulowej, puree i buraczki. -- ................................................................ Uprzejmość tak mało kosztuje, a tak wiele można za nią kupić.
-
Re: Czym nakarmić dziecko
krem z zielonego groszku ukrywam kaszę jaglaną. Cieciorka/fasola z puszki jest jako dodatek do kanapek albo do obiadu. -- Error 404
-
Zupa-krem z zielonego groszku z miętą
Zupa-krem z zielonego groszku z miętą, to moje ostatnie odkrycie. Bardzo aromatyczna i orzeźwiająca. Mięta nadaje zupie charakterystycznego smaku. Ozdobiona groszkiem i listkami mięty bardzo ładnie prezentuje się na talerzu. Dla 3 osób: 80 dag mrożonego zielonego groszku 2 średnie
-
Zupa krem z zielonego groszku
1 litr domowego rosołu 900 g mrożonego zielonego groszku 200 g śmietany 30%, sól i pieprz czarny grzanki z boczkiem i jabłkiem Z ugotowanego rosołu odlewamy do osobnego garnka litr rosołu, wsypujemy mrożony groszek, wlewamy słodką śmietanę, doprowadzamy do wrzenia i zagotowujemy. Całość wlewa
-
Re: No to zrobiłam zupe:-(
Kiedyś zrobiłam zupę krem z zielonego groszku z grzankami. Zjeść zjedli, ale to była ostatnia zupa krem w moim domu ;-)
-
Zupa krem z zielonego groszku
Jest pyszna :) Właśnie ją jem :) ekstra :) tylko ja dodałam 2 łyżki śmietany :)
-
Zupa krem z zielonego groszku
Witajcie, zupa z mrożonego groszku jest pyszna, ja jednak dodaję do niej serek mascarpone - ok 100g + u mnie śmietana do tej zupy obowiązkow 36% trzeba jednak pamiętać że po zmieleniu w zupie odczuwa sie skorupki groszku, jak ktoś lubi mieć zupełny krem to powinien przetrzeć przez sito
-
to podobny przepis jak na mojej babci staropolską
dobił; część została w pamięci pokolenia babć urodzonych na początku XX wieku, dlatego miałem możliwość spróbowania niektórych prawdziwie polskich, stosunkowo prostych, ale pysznych potraw (np. zupa-krem z zielonego groszku z suszonymi śliwkami na wigilię albo biała kiełbasa w sosie piernikowym z