Przepis na: Zupa z soczewicy

Zgłoś błąd

Składniki( bulion ,cebula ,czosnek ,liść laurowy ,majeranek ,marchewka ,masło ,natka pietruszki ,olej ,oregano ,pieprz ,soczewica ,sól ):

  • szklanka zielonej soczewicy
  • drobno posiekana cebula
  • 2 marchewki
  • oskrobane i pokrojone w plasterki
  • ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • 4 szklanki wywaru z warzyw lub wody
  • majeranek
  • oregano
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • masło i natka pietruszki

Przepis:

Zupa z soczewicy
W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dorzuć rozgnieciony czosnek i marchewkę. Chwilę, mieszając, podsmażaj. Dodaj opłukaną i osączoną soczewicę, liść laurowy, sól, pieprz i inne przyprawy, wlej wywar lub wodę. Gotuj, aż soczewica zmięknie (ok. godziny). Zupę zmiksuj, rozlej na talerze, dodaj po łyżeczce masła i posyp natką.

Zupa z soczewicy - Zdjęcia

Zupa z soczewicy - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu