Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa z cukinii
Składniki( bulion ,bulion ,cebula ,cukier ,cukinia ,czosnek ,kolendra ,mięta ,olej ,oliwa ,pieprz ,sól ,śmietana ):
- pół kilograma cukinii wielkości ogórka
- cebula
- 2 ząbki czosnku (niekoniecznie)
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- pół litra rosołu lub wywaru z warzyw
- łyżka posiekanych świeżych liści kolendry lub mięty
- łyżeczka cukru
- sól i pieprz
- pół szklanki śmietanki
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: zupa z cukinii
dawno co ja jadlam, dzis makowala wybornie, zawsze wkladam krewetki w olej z czosnkiem i ziolami, dodaje do zupy,-pychotka a mozna i grzanki zrobic tez.. kiedys byly w zalewie ziolowo czosnkowej mle malze,super smakowalo tez dodane do zupy. -- * https://forum.gazeta.pl/forum/f,11
-
Re: Jesienne zupy
1. Cebulowa. Królowa zup. 2. Zupa z cukinią i fetą. 3. Zupa z dyni, ziemniaków i pomidorów - punkty 2 i 3 z kwestii smaku.
-
Re: Bo u nas nad Bałtykiem...
Mam niestety dietę, bo czymś się otrułam i boję się jedzenia teraz. Co jecie w takich sytuacjach ? Przerabiam kleiki i słoiczki dla niemowląt. Ale jak stanę na nogi to zeżrę Danieli kalarepkową sałatkę. Kocham kalarepki ! I lubię zupę z cukinii i świeżych pomidorów. Gotuje się w ząbkami czosnku
-
Re: Weganizm bez wojny
Zupa z cukinii i ziemniaków (dla weganina bez fety, którą dodaje się na końcu). Wszelkie lecza bez mięsa. Warzywa zapiekane. Frytki. To tak na szybko z ostatnich obiadów.
-
Re: Nietypowy wątek kulinarny
Zupa z cukinii i czerwonej cebuli Nieduże cukinie i ładne czerwone cebule pokrój w talarki. Drobno posiekaj 2-3 ząbki czosnku i małą papryczkę chilli. W rondlu rozgrzej nieco oleju i podsmaż cebulę, chilli i czosnek. Dorzuć cukinię, posól i dodaj nieco cukru. Zalej wodą i gotuj, aż cukinia zmięknie
-
Re: Co z tym zrobić - proszę o rady
gotujmy.pl/drozdzowy-placek-z-cukinia-i-cebula,przepisy-cukinia-przepis,239399.html -bardzo dobra jest zupa z cukinią i szpinakiem z kwestii smaku, to zdecydowanie polecam, smakuje nawet ludziom, którzy są przyzwyczajeni do bardzo tradycyjnych smaków (karmiłam nią w szpitalu nie tylko własną matkę, ale i jej sąsiadki z sali, 60
-
Re: ?Owocowy raj - przepisy, informacje, porady?
KREMOWA ZUPA Z CUKINII 500 g młodej cukinii, najlepiej żółtej 150 g uprażonych nerkowców ząbek czosnku łyżka masła sól morska do podania szczypiorek uprażone nerkowce Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce
-
Re: Śląskie smaki - przepisy kulinarne
KREMOWA ZUPA Z CUKINII 500 g młodej cukinii, najlepiej żółtej 150 g uprażonych nerkowców ząbek czosnku łyżka masła sól morska do podania szczypiorek uprażone nerkowce Do garnka wkładamy obrany ząbek czosnku, pokrojoną w kawałki cukinię, masło i uprażone nerkowce