Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa szpinakowa
Składniki( bazylia ,bulion ,bulion ,cebula ,masło ,mąka ,mleko ,olej ,płatki owsiane ,sól ,szpinak ,śmietana ,tymianek ,woda ):
- pół kilograma szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- duża posiekana cebula
- 2 łyżki masła lub oleju
- litr wody
- wywaru z warzyw lub rosołu
- szklanka płatków owsianych
- szklanka mleka lub śmietanki
- 2 łyżki mąki
- tymianek
- bazylia
- sól
Przepis:
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Prawie jak Afryka... Fotowąt:p
Dojadamy resztki po sobotnim "sledziku." Będzie zatem zupa szpinakowa i podudzia z boczkiem I jabłkami. Na deser reszta jabłecznika. Kreacją sylwestrową będzie piżamka w szkocką kratę.
-
Re: A może wątek kulinarny XV
Zupa szpinakowa
-
Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?
Zupa szpinakowa https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/txDUTwBGKORfR8JVX.jpg
-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
Zupa szpinakowa https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/txDUTwBGKORfR8JVX.jpg
-
Re: Co dziś w garach? #35667
U mnie zupa szpinakowa i też pasza? -- ,,Trudno nadać sens Porządkowi który dzieje się wbrew Rozumowi,,
-
Re: A może wątek kulinarny XV
ZUPA SZPINAKOWA 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ziemniak 1 pietruszka 2 marchewki 1-2 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 kubek śmietany 18% 1 l bulionu sól, mielony czarny pieprz Warzywa umyć, pokroić w kostkę, dodać do bulionu. Gotować aż warzywa będą miękkie. Czosnek zeszlić na patelni z dodatkiem
-
Re: Zielono mi czyli coś na zdrowie?
ZUPA SZPINAKOWA 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ziemniak 1 pietruszka 2 marchewki 1-2 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 kubek śmietany 18% 1 l bulionu sól, mielony czarny pieprz Warzywa umyć, pokroić w kostkę, dodać do bulionu. Gotować aż warzywa będą miękkie. Czosnek zeszlić na patelni z dodatkiem
-
Re: NIE TYLKO KUCHENNE REWOLUCJE
ZUPA SZPINAKOWA 1 opakowanie mrożonego szpinaku 1 ziemniak 1 pietruszka 2 marchewki 1-2 ziemniaki 1 ząbek czosnku 1 kubek śmietany 18% 1 l bulionu sól, mielony czarny pieprz Warzywa umyć, pokroić w kostkę, dodać do bulionu. Gotować aż warzywa będą miękkie. Czosnek zeszlić na patelni z dodatkiem