Przepis na: Zupa pomidorowa

Zgłoś błąd

Składniki( bazylia , bulion , koncentrat pomidorowy , sól , vegeta , włoszczyzna , woda ):

  • ok. 50 dag (jedno opakowanie) mrożonej włoszczyzny
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • półtora litra bulionu lub wody
  • wegeta (niekoniecznie)
  • bazylia (niekoniecznie)
  • sól

Przepis:

Zupa pomidorowa
Mrożonkę wrzuć do wrzącego bulionu lub wody. Gdy zupa zacznie się gotować, dodaj pozostałe składniki. Zupę podawać możesz ze śmietaną (jogurtem) i posiekaną zieleniną na talerzu ( łącznie z warzywami i ugotowanym oddzielnie makaronem), albo przecedzoną, w filiżankach.

Zupa pomidorowa - Zdjęcia

Zupa pomidorowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy