Przepis na: Zupa pieczarkowa

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( kostka roso³owa ,majeranek ,mas³o ,m±ka ,pieczarki ,pieprz ,sól ,¶mietana ):

  • 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
  • 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
  • ³y¿ka mas³a
  • ³y¿ka ¶mietany
  • 1 ³y¿ka m±ki
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Zupa pieczarkowa
Ugotowaæ wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroiæ w plasterki. Mas³o rozpu¶ciæ na patelni i podsma¿yæ na nim pieczarki. Pieczarki razem z t³uszczem i sosem, które pu¶ci³y, wrzuciæ do wywaru. Gotowaæ ok. 15 minut, zagê¶ciæ m±k± rozmieszan± w ¶mietanie i ³y¿ce wywaru. Dodaæ przyprawy i gotowaæ jeszcze przez 5 minut nie doprowadzaj±c do wrzenia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu