Przepis na: Zupa pieczarkowa

Zgłoś błąd

Składniki( kostka rosołowa ,majeranek ,masło ,mąka ,pieczarki ,pieprz ,sól ,śmietana ):

  • 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
  • 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Zupa pieczarkowa
Ugotować wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim pieczarki. Pieczarki razem z tłuszczem i sosem, które puściły, wrzucić do wywaru. Gotować ok. 15 minut, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietanie i łyżce wywaru. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut nie doprowadzając do wrzenia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Coś bym zjadł dziś na oniad

    U mnie dziś zupa pieczarkowa z ryżem i pierogi z serem. Pozdrawiam:-)

  • Re: Jak długo jeszcze to potrwa...

    Zrobiłem zupę pieczarkową, zrobiłem sos pieczarkowy. Jutro będzie konsumpcja. Sosem poleję placki ziemniaczane, popiję trunkami odkażającymi... :-(

  • Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie

    1.Zupa pieczarkowa. 2.kluski kładzione, karkówka duszona z pieczarkami i cebulką , surówka z kapusty i ogórka . 3.Herbata kawa ,słodkości nie ma - kolejki o 10.00 jak stąd do postu pierwszego :D A drożdży nadal nie ma w sprzedaży.

  • Re: Lepieje na Święta

    Lepsza zupa pieczarkowa niż grzybowa

  • Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

    Lepsza zupa pieczarkowa niż grzybowa

  • Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie

    I. zupa pieczarkowa II. Mięso duszone w sosie własnym , ziemniaki, fasolka szparagowa . III. sernik , herbata , winogrona.

  • Re: A może wątek kulinarny XI

    ZUPA PIECZARKOWA CZYSTA 1 l wywaru, 1/2 kg pieczarek, cebula, masło, pieprz, sól Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki lub kostkę. Pokrojoną cebulę przesmażyć na maśle. Podlać niewielką ilością wywaru. Udusić pieczarki. Dodać je do wywaru. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. -- ?

  • Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

    ZUPA PIECZARKOWA CZYSTA 1 l wywaru, 1/2 kg pieczarek, cebula, masło, pieprz, sól Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki lub kostkę. Pokrojoną cebulę przesmażyć na maśle. Podlać niewielką ilością wywaru. Udusić pieczarki. Dodać je do wywaru. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. -- ?