Przepis na: Zupa pieczarkowa

Zgłoś błąd

Składniki( kostka rosołowa ,majeranek ,masło ,mąka ,pieczarki ,pieprz ,sól ,śmietana ):

  • 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
  • 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Zupa pieczarkowa
Ugotować wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim pieczarki. Pieczarki razem z tłuszczem i sosem, które puściły, wrzucić do wywaru. Gotować ok. 15 minut, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietanie i łyżce wywaru. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut nie doprowadzając do wrzenia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Re: Galka muszkatalowa - do czego?

    Koniecznie do zupy pieczarkowej, razem ze szczyptą curry

  • Re: Coś bym zjadł dziś na oniad

    U mnie dziś zupa pieczarkowa z ryżem i pierogi z serem. Pozdrawiam:-)

  • Re: Jak długo jeszcze to potrwa...

    Zrobiłem zupę pieczarkową, zrobiłem sos pieczarkowy. Jutro będzie konsumpcja. Sosem poleję placki ziemniaczane, popiję trunkami odkażającymi... :-(

  • Re: I znowu nadszedł czas na grzyby:)

    ZUPA PIECZARKOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz ziołowy, jarzynka do smaku, 1 jajko, woda, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka masła Pieczarki. marchewki i pietruszki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka. Zalewamy

  • Re: Świąteczne przepisy kulinarme III

    ZUPA PIECZARKOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz ziołowy, jarzynka do smaku, 1 jajko, woda, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka masła Pieczarki. marchewki i pietruszki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka. Zalewamy

  • Re: Zielono mi - jarmuż, seler naciowy, awokado s

    ZUPA PIECZARKOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz ziołowy, jarzynka do smaku, 1 jajko, woda, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka masła Pieczarki. marchewki i pietruszki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka. Zalewamy

  • Re: A może wątek kulinarny XII

    ZUPA PIECZARKOWA Z LANYMI KLUSECZKAMI 20 dag pieczarek, 2 marchewki, 1 pietruszka, kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz ziołowy, jarzynka do smaku, 1 jajko, woda, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka masła Pieczarki. marchewki i pietruszki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka. Zalewamy

  • Re: Lepieje na Święta

    Lepsza zupa pieczarkowa niż grzybowa

Zobacz inne przepisy