Przepis na: Zupa pieczarkowa

Zgłoś błąd

Składniki( kostka rosołowa , majeranek , masło , mąka , pieczarki , pieprz , sól , śmietana ):

  • 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
  • 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz

Przepis:

Zupa pieczarkowa
Ugotować wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć na nim pieczarki. Pieczarki razem z tłuszczem i sosem, które puściły, wrzucić do wywaru. Gotować ok. 15 minut, zagęścić mąką rozmieszaną w śmietanie i łyżce wywaru. Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut nie doprowadzając do wrzenia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu