Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa pieczarkowa
Sk³adniki( kostka roso³owa ,majeranek ,mas³o ,m±ka ,pieczarki ,pieprz ,sól ,¶mietana ):
- 0.25 dag oczyszczonych pieczarek
- 1 litr wywaru warzywnego z kostki grzybowej
- ³y¿ka mas³a
- ³y¿ka ¶mietany
- 1 ³y¿ka m±ki
- szczypta majeranku
- sól
- pieprz
Przepis:

Ugotowaæ wywar warzywny na kostce grzybowej. Oczyszczone pieczarki pokroiæ w plasterki. Mas³o rozpu¶ciæ na patelni i podsma¿yæ na nim pieczarki. Pieczarki razem z t³uszczem i sosem, które pu¶ci³y, wrzuciæ do wywaru. Gotowaæ ok. 15 minut, zagê¶ciæ m±k± rozmieszan± w ¶mietanie i ³y¿ce wywaru. Dodaæ przyprawy i gotowaæ jeszcze przez 5 minut nie doprowadzaj±c do wrzenia
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu-
Re: A mo¿e w±tek kulinarny XV
ZUPA PIECZARKOWA
-
Re: W¡TKI DOTYCZ¡CE KUCHNI I PRZEPISÓW KULINARNYC
ZUPA PIECZARKOWA https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/3yIwzpH1AYPlFd4sX.jpg
-
Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIV
Zupa pieczarkowa
-
Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIV
ZUPA PIECZARKOWA
-
Re: A mo¿e by tak w±tek kulinarny XIV
ZUPA PIECZARKOWA
-
Re: Sezon na grzyby
ZUPA PIECZARKOWA
-
Re: SYLWESTER, NOWY ROK, KARNAWA£
Zupa pieczarkowa https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/v3ZdGQjIEg17PseOX.jpg
-
Re: WIGILIA I BO¯E NARODZENIE II
Zupa pieczarkowa https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/v3ZdGQjIEg17PseOX.jpg