Przepis na: Zupa owocowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier ,jabłka ,jogurt ,mąka ziemniaczana ,sól ,śmietana ):

  • 80 dag owoców (głównie jabłek)
  • pół szklanki cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej lub zwykłej
  • 4 łyżki śmietany
  • 5 szklanek wody

Przepis:

Zupa owocowa
Owoce umyj. Jabłek nie obieraj, tylko podziel na ćwiartki i usuń z nich gniazda nasienne. Owoców pestkowych nie musisz drylować, bo i tak pestki nie przejdą przez sito. Wrzuć owoce do wrzątku. Gdy się rozgotują, przetrzyj je, wraz z płynem, przez sito. Dodaj cukier i mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zimnej wody. Mieszając, zagotuj. Podawaj na zimno (choć na ciepło też można), ze śmietaną, z dodatkiem makaronu lub sucharków.

Zupa owocowa - Zdjęcia

Zupa owocowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy