Przepis na: Zupa nic

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , jajka , migdały , mleko , rodzynki , wanilia ):

  • półtora litra mleka
  • 2-3 łyżki migdałów
  • 1/3 laski wanilii
  • 2 jajka
  • 5-6 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki rodzynków

Przepis:

Zupa nic
Migdały sparzyć, obrać ze skórki. Mleko zagotować z drobno posiekaną wanilią, przecedzić. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania połowę cukru. Piankę kłaść na wrzące mleko, gotować około 2 minut na małym ogniu. Ugotowane pianki wyjąć łyżką cedzakową, rozłożyć na talerze. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, wlewać powoli gorące mleko, szybko mieszając trzepaczką. Do zupy dodać opłukane rodzynki i migdały i wlewać do talerzy.

Zupa nic - Zdjęcia

Zupa nic - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu