Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa migdałowa
Składniki( cukier , jajka , migdały , mleko ):
- litr mleka
- trzy żółtka
- czubata łyżka cukru
- 10 dag migdałów
Przepis:

Migdały sparzyć, zdjąć brązową skórkę, zemleć i utrzeć z cukrem. Mleko zagotować, zalać nim utarte migdały. Dodać żółtka zimnego mleka. Podawać z biszkoptami lub groszkiem ptysiowym.
Przygotowanie 15 minut.
Przygotowanie 15 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż cytrynowa -- :choinka:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż fasolowa -- :santa:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż ogórkowa -- :santa:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż szpinakowa -- :prezent:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż jarmużowa -- :prezent:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż rodzynkowa -- :prezent:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż pomidorowa -- :prezent:
-
Re: Lepieje na Święta
Lepsza zupa migdałowa niż grochowa -- :santa: