Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa marchwiowo-soczewicowa
Składniki( cebula ,kminek ,kolendra ,kostka rosołowa ,marchewka ,masło ,olej słonecznikowy ,pieprz ,soczewica ,sól ,vegeta ):
- 1 kg marchwi drobno pokrajanej
- duża cebula drobno pokrajana
- 20 dag czerwonej soczewicy
- 4 łyżki masła
- łyżeczka oleju słonecznikowego
- 2 łyżeczki mielonej kolendry
- 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (cuminu)
- 11/2 l wody z kostka rosołową lub wegetą
- sól i pieprz do smaku
Przepis:

W dużym, płaskim rondlu podgrzej masło z olejem. Dodaj cebulę i marchew. Podsmażaj ok. 10 min, aż się lekko zrumienią. Dorzucaj stopniowo pozostałe składniki. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 min, mieszając od czasu do czasu. Gdy marchew zmięknie, zupę dokładnie zmiksuj. Podawaj ze śmietaną i zieloną pietruszką.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Zupa marchwiowo-soczewicowa
Bardzo szybka. Gotowa w 20 min. dlatego robiłam ją już 2 razy. Idealna na zimowa wieczory. Przepis z kalendarza "GoodFood" na 2010 r. 2 łyżeczki nasion kuminu, szczypta suszonych płatków chilli, 2 łyżki oliwy, 600g marchewki startej na grubej tarce (kroiłam w plasterki, bo trzeć nie lubię),
-
Re: Zupa marchwiowo-soczewicowa
Super. Też ją lubimy :) -- life is...
-
Re: Zupa marchwiowo-soczewicowa
lubię takie. do zrobienia. -- fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html