Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa krem z mrożonych brokułów
Składniki( brokuły ,bulion ,cebula ,jajka ,koperek ,olej ,pieprz ,sól ,śmietana ,ziemniaki ):
- 50 dag mrożonych brokułów
- drobno posiekana cebula
- 2 łyżki oleju
- 4 szklanki bulionu lub wywaru z warzyw
- ziemniak obrany i rozdrobniony
- sól
- pieprz (niekoniecznie)
- żółtko
- pół szklanki śmietany lub śmietanki
- koperek
Przepis:
Cebulę zeszklij w rondlu na rozgrzanym oleju. Zalej ją 4 szklankami bulionu lub wywaru z warzyw. Zagotuj. Brokuły, ziemniaka i 2 łyżki koperku wrzuć do rondla z wrzącym płynem i gotuj do miękkości. Kilka małych, nierozgotowanych różyczek możesz odłożyć do wazy. Resztę zmiksuj. Zagotuj, dopraw solą i ew. pieprzem. Odstaw zupę z ognia, wymieszaj z żółtkiem rozbełtanym ze śmietaną i przelej do wazy. Zupę możesz podawać z posiekanym koperkiem i grzankami.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Zupa krem z mrożonych brokułów
Tutaj... "Brokuły, ziemniaka i 2 łyżki koperku wrzuć do rondla z wrzącym płynem i gotuj do miękkości."
-
Zupa krem z mrożonych brokułów
Koperku nie powinno się gotować.
-
Re: Zupa krem z mrożonych brokułów
koperkiem posypujemy gotowe zupy na talerz przed samym podaniem. Gdzi byla zmianka o gotowaniu koperku?