Przepis na: Zupa krem z kalafiora i sałaty

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , jogurt , kalafior , koperek , olej , sałata , sól , śmietana ):

  • kalafior
  • cebula lub por
  • główka sałaty
  • pęczek koperku
  • sól
  • olej do smażenia
  • śmietana lub jogurt naturalny

Przepis:

Zupa krem z kalafiora i sałaty
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju w dużym rondlu, dodaj różyczki kalafiora, wlej trzy-cztery szklanki wody lub wywaru z warzyw. Gotuj pod przykryciem, aż kalafior zmięknie. Dorzuć oczyszczone i poszarpane na kawałeczki liście sałaty oraz posiekany koperek (możesz część odłożyć, żeby posypać zupę na talerzach). Ponownie zupę zagotuj, zmiksuj i posól. Podawaj ze śmietaną (jogurtem) i z koperkiem.