Przepis na: Zupa krem z jabłek i pietruszki

Zgłoś błąd

Składniki( bulion , cebula , cytryna , jabłka , liść laurowy , masło , natka pietruszki , pieprz , pietruszka , sól , śmietana ):

  • 50 dag pietruszki pokrojonej w talarki
  • 25 dag kwaskowatych jabłek
  • obranych i pokrojonych na kawałki
  • 2 średnie cebule pokrojone w cienkie plasterki
  • 3 szklanki rosołu (może być z kostki)
  • 5 dag masła
  • 2 łyżeczki drobniutko posiekanej skórki z cytryny
  • 3 listki laurowe
  • szklanka śmietanki
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Przepis:

Zupa krem z jabłek i pietruszki
Pietruszkę, jabłka i cebulę duś na maśle na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj rosół, skórkę z cytryny, listki laurowe, i gotuj, aż pietruszka zmięknie (ok. 25 min). Wyjmij listki laurowe, resztę zmiksuj, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Podawaj (zimą na gorąco, latem na zimno) z natką pietruszki i małymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy