Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa krem z jabłek i pietruszki
Składniki( bulion ,cebula ,cytryna ,jabłka ,liść laurowy ,masło ,natka pietruszki ,pieprz ,pietruszka ,sól ,śmietana ):
- 50 dag pietruszki pokrojonej w talarki
- 25 dag kwaskowatych jabłek
- obranych i pokrojonych na kawałki
- 2 średnie cebule pokrojone w cienkie plasterki
- 3 szklanki rosołu (może być z kostki)
- 5 dag masła
- 2 łyżeczki drobniutko posiekanej skórki z cytryny
- 3 listki laurowe
- szklanka śmietanki
- sól i pieprz
- posiekana natka pietruszki
Przepis:

Pietruszkę, jabłka i cebulę duś na maśle na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj rosół, skórkę z cytryny, listki laurowe, i gotuj, aż pietruszka zmięknie (ok. 25 min). Wyjmij listki laurowe, resztę zmiksuj, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem. Podawaj (zimą na gorąco, latem na zimno) z natką pietruszki i małymi grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Zupa krem z jabłek i pietruszki
to jest smaczne