Przepis na: Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem

Zgłoś błąd

Składniki( bulion ,cebula ,makaron ,marchewka ,pietruszka ,por ,seler ,serek topiony ,sól ,śmietana ,vegeta ,włoszczyzna ):

  • pęczek włoszczyzny (marchew
  • pietruszka
  • mały por
  • kawałek selera)
  • mała cebula
  • 4 małe kremowe serki topione
  • kostka bulionu
  • garść makaronu
  • sól i vegeta
  • śmietana (niekoniecznie)
  • drobno posiekana zielenina

Przepis:

Zupa jarzynowa z  makaronem i topionym serem
Zagotuj litr wody z kostką rosołową. Warzywa oczyść, umyj i drobno pokrój (lub zetrzyj na tarce o dużych otworach). Gotuj w rosole, aż zmiękną, a wtedy wsyp makaron. Dorzuć rozdrobnione serki, zamieszaj, zagotuj. Dopraw solą i vegetą. Po odstawieniu z ognia można doprawić zupę śmietaną i posypać zieleniną.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy