Przepis na: Zupa gulaszowa

Zgłoś błąd

Składniki( cebula ,koncentrat pomidorowy ,natka pietruszki ,olej ,papryka ,papryka w proszku ,pieprz ,sól ,wołowina ,ziemniaki ):

  • ćwierć kilo mięsa wołowego pokrojonego w kostkę
  • 2 szklanki pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 2 strąki papryki pokrojone na kawałki
  • 3 cebule pokrojone w talarki
  • 2 pomidory albo koncentrat pomidorowy (łyżka lub więcej)
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz i ew. czerwona papryka w proszku
  • olej do smażenia

Przepis:

Zupa gulaszowa
Mięso, cebulę i paprykę obsmaż na oleju. Dodaj pomidory i duś przez parę minut na małym ogniu. Wlej litr wody, wrzuć ziemniaki, sól i przyprawy. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięknie (co najmniej pół godziny). Przed podaniem posyp zieloną pietruszką.

Zupa gulaszowa - Zdjęcia

Zupa gulaszowa - Wideo

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy