Zobacz inne przepisy
Przepis na: Zupa francuska
Składniki( liść laurowy ,masło ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,pomidory ,por ,seler ,sól ,szczaw ,ziemniaki ):
- 2 pory
- nać selera
- 10 dag szczawiu
- 4 łyżki masła lub oleju
- 50 dag ziemniaków
- obranych i pokrojonych na kawałki
- liść laurowy
- sól i pieprz
- 20 dag pomidorów
- natka pietruszki
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Lepieje II
Lepsza zupa francuska niż dojrzała gruszka -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC
-
Re: Obiad na 14 osób: prosty a zrobi wrażenie?
Przystawka - tarta warzywna lub quiche na tę liczbę osób pewnie ze 3 formeki, użyj gotowego ciasta Opcjonalnie zupa - francuska cebulowa, krem z dyni lub grzybowa Danie głowne - pieczeń (taka, która wychodzi ci najlepiej), ziemniaki i warzywa korzeniowe pieczone i miks sałat z vinegret Deser - tort
-
Zupa francuska
=O
-
zupa francuska
Zupa cebulowa francuska Składniki: cebula – 5-6 szt. (40 dag) olej – 2 łyżki mąka – 1/2 łyżki esencjonalny rosół wołowy – 3 szklanki białe wino – 1 szklanka masło do smażenia bułka – 4 kromki starty ser (ementaler) – 2 łyżki słodka papryka
-
Re: A może wątek kulinarny XI
ZUPA FRANCUSKA Z PARMEZANEM Ugotować rosół z mięsa zwykłym sposobem. Przed wydaniem do wazy, włożyć cztery łyżki młodego ugotowanego groszku, cztery łyżki ryżu ugotowanego na sypko, oraz następujące pulpety: Kawałek cielęciny lub piersi z kury, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę utrzeć na masę
-
Re: Przepisy kuchni staropolskiej II
ZUPA FRANCUSKA Z PARMEZANEM Ugotować rosół z mięsa zwykłym sposobem. Przed wydaniem do wazy, włożyć cztery łyżki młodego ugotowanego groszku, cztery łyżki ryżu ugotowanego na sypko, oraz następujące pulpety: Kawałek cielęciny lub piersi z kury, rozmoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę utrzeć na masę
-
Re: Bufet na 20 osób
może jakaś zupa? francuska cebulowa na białym winie z grzankami serowymi? albo barszczyk czerwony z pasztecikami z ciasta francuskiego z różnymi nadzieniami (szpinak feta/ łosoś / mięso)? ewentualnie tarty wytrawne? zapychający byłaby gulaszowa itp. ale...do całości chyba nie bardzo...;)
-
Re: Przepsiy kuchni staropolskiej - pochodzące z
ZUPA FRANCUSKA Oczyściwszy kapustę włoską, zwyczayną, albo karafioły według upodobania, Rozłóż na misie, namy ukropu i zostaw przez chwil kilka.. I obm wyciśniy, włóż do klarownego rosołu, ugotuy w nim, włóż do wazy opiekane grzanki z francuzkiego chleba, naley rosół i potrząśniy muszkatelolwym