Przepis na: Zupa cytrynowa

Zgłoś błąd

Składniki( cukier ,cytryna ,masło ,mąka ,ryż ,sól ,śmietana ):

  • 1 i 1/2 l wywaru z warzyw
  • pół szklanki ryżu
  • pół szklanki śmietany
  • łyżka mąki
  • łyżka masła
  • 1-2 cytryny
  • sól i cukier

Przepis:

Zupa cytrynowa
Ryż ugotuj do miękkości w wywarze z warzyw albo w lekkim rosole drobiowym lub cielęcym. Mąkę rozprowadź śmietaną, połącz z wywarem, zagotuj. Cytrynę sparz, pokrój w talarki, wrzuć do garnka i zupę ponownie zagotuj. Dodaj masło, sól i cukier. Jeżeli zupa jest nie dość kwaśna, wciśnij do niej sok z drugiej cytryny.

Zupa cytrynowa - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy