Przepis na: Ziemniaki po włosku (zapiekanka)

Zgłoś błąd

Składniki( bazylia , bulion , cebula , olej , pomidory , sól , szynka , twaróg , ziemniaki ):

  • 80 dag ziemniaków
  • 4 pomidory
  • 15 dag szynki
  • 15 dag białego sera
  • cebula
  • 1-2 szklanki bulionu lub wywaru z warzyw
  • 1-2 łyżeczki bazylii
  • sól
  • olej do natłuszczenia żaroodpornego naczynia

Przepis:

Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
Nagrzej piekarnik do 190 st. C. Przygotuj żaroodporne naczynie. Obrane ziemniaki i pomidory pokrój w plasterki, szynkę w kostkę, cebulę posiekaj. Wszystko to ułóż warstwami w żaroodpornym naczyniu i zalej osolonym bulionem (wywarem z warzyw) z dodatkiem bazylii, tak by cała potrawa była nim pokryta. Zapiekaj mniej więcej przez godzinę.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy