Przepis na: Ziemniaki po w³osku (zapiekanka)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( bazylia ,bulion ,cebula ,olej ,pomidory ,sól ,szynka ,twaróg ,ziemniaki ):

  • 80 dag ziemniaków
  • 4 pomidory
  • 15 dag szynki
  • 15 dag bia³ego sera
  • cebula
  • 1-2 szklanki bulionu lub wywaru z warzyw
  • 1-2 ³y¿eczki bazylii
  • sól
  • olej do nat³uszczenia ¿aroodpornego naczynia

Przepis:

Ziemniaki po w³osku (zapiekanka)
Nagrzej piekarnik do 190 st. C. Przygotuj ¿aroodporne naczynie. Obrane ziemniaki i pomidory pokrój w plasterki, szynkê w kostkê, cebulê posiekaj. Wszystko to u³ó¿ warstwami w ¿aroodpornym naczyniu i zalej osolonym bulionem (wywarem z warzyw) z dodatkiem bazylii, tak by ca³a potrawa by³a nim pokryta. Zapiekaj mniej wiêcej przez godzinê.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu