Przepis na: Ziemniaki po węgiersku

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , olej , papryka , sól , śmietana , ziemniaki ):

  • 80 dag ziemniaków
  • 4 cebule
  • szklanka śmietany
  • łyżka mielonej papryki
  • sól
  • olej do smażenia

Przepis:

Ziemniaki po węgiersku
Cebule pokrój w talarki i zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Obrane ziemniaki podziel wzdłuż na 4 części, dorzuć wraz z papryką i solą do cebuli. Wszystko razem, mieszając, przesmażaj aż do zrumienienia się ziemniaków. Zalej potrawę śmietaną i duś (lub zapiekaj) pod przykryciem, aż ziemniaki zmiękną.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy