Zobacz inne przepisy
Przepis na: Ziemniaki po hiszpańsku
Składniki( bułka tarta ,masło ,olej ,parmezan ,pomidory ,sól ,ziemniaki ):
- 8 sporych ziemniaków
- 16 małych lub 8 średnich pomidorów
- kilka łyżek tartego parmezanu
- kilka łyżek tartej bułki
- niecałe pół kostki masła (niekoniecznie)
- sól
- olej do natłuszczenia blachy
Przepis:

Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Przygotuj blachę. Ziemniaki obierz, umyj, osusz, umieść na blasze i posól, po czym włóż do piekarnika. Z małych pomidorów odkrój czubki, a większe przekrój na pół. Wybierz łyżeczką pestki. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, rozkrój je na połówki, ułóż na blasze, a na nich umieść pomidory (przeciętą częścią do góry). Każdy pomidor posyp parmezanem, tartą bułką, solą i połóż na to jeszcze wiórek masła. Zapiekaj ok. 15 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Re: Potrawa jednogarnkowa
www.palcelizac.pl/?przepisy=daniag&rodzaj=jednogarnkowe może to ci pomoże, ja od dłuższego czasu mam ochotę zrobić ziemniaki po hiszpańsku, ale czasu ciągle brak, a jak jestem sama to też motywacji nie ma...