Przepis na: Ziemniaki po bułgarsku

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , czosnek , liść laurowy , natka pietruszki , olej , papryka , pieprz , pomidory , sól , ziemniaki ):

  • 80 dag ziemniaków
  • 2 czerwone lub pomarańczowe papryki
  • 3 cebule
  • 40 dag pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Przepis:

Ziemniaki po bułgarsku
Ziemniaki obierz, z papryki usuń gniazda nasienne, z pomidorów zdejmij skórki. Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki. Ziemniaki lekko podsmaż na rozgrzanym w rondlu oleju, dodaj cebulę, paprykę, sól i przyprawy, wymieszaj i przesmażaj całość przez kilka minut. Dodaj pomidory i szklankę wody. Duś pod przykryciem mniej więcej przez 45 minut. Przed podaniem posyp natką.

Zobacz inne przepisy