Przepis na: Zawijaski z chleba tostowego

Zgłoś błąd

Składniki( chleb ,twaróg ):

  • bochenek miękkiego chleba tostowego (najlepiej nie krojonego)
  • ser (biały lub topiony) nadający się do rozsmarowania w kilku smakach i kolorach
  • folia lub pergamin

Przepis:

Zawijaski z chleba tostowego
Odkrój z chleba (jeśli się da, to tnąc wzdłuż), kilka prostokątów grubości ok. pół centymetra. Odcięte kawałki (a jeśli chleb jest pokrojony, to zwykłe kromki) posmaruj serem, po czym ciasno je zwiń. Owiń szczelnie folią lub pergaminem i ochłodź w lodówce. Przed podaniem zawijaski odpakuj i pokrój na plasterki. Otrzymane kółka ułóż na półmisku przybranym np. liśćmi sałaty, zieloną pietruszką, cząstkami pomidora.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Zawijaski z chleba tostowego

    Gratuluje pomysłu, jest niezwykle prosty, prezentuje sie zachęcają, ekonomia tez na wysokim poziomie. to jest to czego szukam.Proste i dobre. Dziękuję

Zobacz inne przepisy