Przepis na: Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( cebula , fasolka , mięso , ziemniaki , żółty ser ):

  • kilogram ziemniaków
  • paczka mrożonej fasolki albo 1 kg świeżej
  • 30 dag pieczonego mięsa
  • średnia cebula
  • 20 dag żółtego sera

Przepis:

Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj i rozgnieć. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Mięso skręć przez maszynkę. Cebulę obierz, pokrój w talarki i usmaż. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Dużą żaroodporną miskę posmaruj tłuszczem i wysyp tartą bułką bezglutenową albo drobną kaszką kukurydzianą. Na dno połóż warstwę tłuczonych ziemniaków. Na nie połóż mięso, potem cebulę, warstwę fasolki. Całość posyp tartym żółtym serem. Zapiekaj w gorącym piekarniku przez 20-30 min.

Zobacz inne przepisy