Przepis na: Zapiekane kanapki liliputa

Zgłoś błąd

Składniki( ananas , chleb tostowy , koncentrat pomidorowy , masło , ziemniaki , żółty ser ):

  • 2 kromki chleba tostowego
  • nieco masła (lub koncentratu pomidorowego)
  • 3 plasterki szynki
  • 3 krążki ananasa
  • 3 plasterki żółtego sera (najlepiej mozzarelli)
  • 18 wykałaczek

Przepis:

Zapiekane kanapki liliputa
Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Każdą kromkę posmaruj cienko masłem (lub koncentratem) i podziel na 9 kwadracików. Pokrój plasterki szynki, ananasa i sera tak, by pasowały do kawałeczków chleba. Na każdym kwadraciku chleba ułóż szynkę, ananas, żółty ser i przyszpil wykałaczką. Ułóż kanapeczki w żaroodpornym naczyniu lub na blasze. Zapiekaj kilka minut, aż ser się roztopi. Podawaj natychmiast po wyjęciu z piekarnika, na liściach zielonej sałaty ułożonej na talerzu lub półmisku.

Zobacz inne przepisy