Przepis na: Wołowina z fasolką szparagową

Zgłoś błąd

Składniki( bulion , cebula , cukier , czosnek , fasolka szparagowa , imbir , imbir , liść laurowy , natka pietruszki , olej , pieprz , sos sojowy , sól , woda , wołowina ):

  • ćwierć kilograma mielonej wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • pół łyżeczki imbiru w proszku lub posiekanego korzenia imbiru
  • pół kilograma lekko obgotowanej fasolki szparagowej
  • szklanka rosołu lub wody
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • liść laurowy
  • łyżka posiekanej zielonej pietruszki
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz

Przepis:

Wołowina z fasolką szparagową
Cebulę i czosnek zeszklij w rondlu. Włóż mięso, dodaj imbir i mieszając, podsmażaj, aż mięso zmieni kolor. Dodaj pozostałe składniki i duś na małym ogniu ok. 20 minut.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Obrzydliwa, kwaśna wołowina z fasolką szparagową

    kwaśna od owoców tamaryndu a obrzydliwa od MAM TOM TAM DUC - wietnamskiej pasty ze sfermentowanych krewetek. Mam Tom to odmiana blachanu, ale ta wersja to nie tajskie kapi czyli brązowo-ciemnoszary blok o zwartej budowie. Kolor i konsytencja - purpurowe wymioty, a zapach - właśnie wymiotny

Zobacz inne przepisy