Zobacz inne przepisy
Przepis na: Wołowina z fasolką szparagową
Składniki( bulion ,cebula ,cukier ,czosnek ,fasolka szparagowa ,imbir ,imbir ,liść laurowy ,natka pietruszki ,olej ,pieprz ,sos sojowy ,sól ,woda ,wołowina ):
- ćwierć kilograma mielonej wołowiny
- 2 łyżki oleju
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- pół łyżeczki imbiru w proszku lub posiekanego korzenia imbiru
- pół kilograma lekko obgotowanej fasolki szparagowej
- szklanka rosołu lub wody
- 2 łyżki sosu sojowego
- liść laurowy
- łyżka posiekanej zielonej pietruszki
- łyżeczka cukru
- sól i pieprz
Przepis:

Cebulę i czosnek zeszklij w rondlu. Włóż mięso, dodaj imbir i mieszając, podsmażaj, aż mięso zmieni kolor. Dodaj pozostałe składniki i duś na małym ogniu ok. 20 minut.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Obrzydliwa, kwaśna wołowina z fasolką szparagową
kwaśna od owoców tamaryndu a obrzydliwa od MAM TOM TAM DUC - wietnamskiej pasty ze sfermentowanych krewetek. Mam Tom to odmiana blachanu, ale ta wersja to nie tajskie kapi czyli brązowo-ciemnoszary blok o zwartej budowie. Kolor i konsytencja - purpurowe wymioty, a zapach - właśnie wymiotny