Przepis na: Uszka

Zgłoś błąd

Składniki( mąka ,mąka kukurydziana ,olej ,woda ,woda ):

  • Szklanka ciepłej wody
  • szklanka mąki niskobiałkowej z fundacji ?Przekreślony kłos?
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • łyżeczka oleju
  • pół łyżeczki wody

Przepis:

Uszka
Zagnieć ciasto jak na pierogi. Urwij mały kawałek ciasta, utocz kulkę, rozgnieć ją na dłoni na cienki placuszek, włóż odrobinę farszu, np. ze słodkiej duszonej kapusty, uformuj mały pierożek. Połóż na nim palec i ponad jego grzbietem sklej przeciwległe rogi.
Gotowe uszka wrzucaj wprost z ręki do osolonego wrzątku i gotuj (od wypłynięcia) 5-8 min.

Uszka - Zdjęcia

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
  • Pisiątka i ich delikatne uszka :)

    Pisiątka i ich delikatne uszka :) Burza po niecenzuralnym wpisie posłanki Żukowskiej do Hołowni. "Samozaoranie

  • Re: Pisiątka i ich delikatne uszka :)

    ależ mnie to nie przeszkadza. niech się obrzucają łajnem i wyzwiskami. im bardziej tym lepiej to mordobicie między koalicjantami

  • Re: Pisiątka i ich delikatne uszka :)

    m.c.hrabia napisał: > ale to ,że psychopata żoliborski chciał zniszczyć czyś wieniec to im kompletnie > nie przeszkadza. > Rok temu x.com/ArkadiuszSzczu2/status/176688591911

  • Re: Mrożenie uszek pytanie techniczne.

    U mnie też, i jednak łatwiej było podawać uszka osobno, tym bardziej, że byli amatorzy na zakąszanie uszkami innych rzeczy, nawet jak po barszczu zostało tylko wspomnienie :). Aha, no uszek oczywiście musiało być dużo za dużo niż tylko porcje do barszczu

  • Re: Pisiątka i ich delikatne uszka :)

    ale to ,że psychopata żoliborski chciał zniszczyć czyś wieniec to im kompletnie nie przeszkadza. -- Żulczyk ma 1000% racji

  • Re: Mrożenie uszek pytanie techniczne.

    jednoraz0w0 napisał(a): > > Jak zamrozić uszka? > > Na złość babci! Na złość babci to się uszka OD mraża.

  • Re: Mrożenie uszek pytanie techniczne.

    No to by była opcja idealna, ale nie wiadomo, czy będzie na czym te uszka dogotować. Dlatego na wszelki wypadek po prostu bym ugotowała. W moim rodzinnym domu uszek zawsze potrzeba dużo i zawsze były one lepione z wyprzedzeniem, gotowane i zamrażane. Mama zawsze wrzuca uszka do garnka z

  • Re: Mrożenie uszek pytanie techniczne.

    Nas zawsze było dużo, więc uszek i pierogów też musiało być dużo. Na kilka tygodni przed świętami zbiera się ekipa lepiąca i lepi hurtowo. Potem to wszystko jest hurtowo gotowane i mrożone. Przed wigilią rozmrażane i pierogi smażone, a uszka wrzucane do barszczu, żeby się w nim podgrzały. Zdarzyło