Przepis na: Trufle z herbatników

Zgłoś błąd

Składniki( cukier puder , herbatniki , herbatniki , jajka , kakao , margaryna , masło , śmietana , wiórki kokosowe ):

  • 30 dag masła lub margaryny do pieczenia
  • szklanka cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki kakao i 2 paczki herbatników lub 5-6 łyżek wiórków kokosowych i 1 paczka herbatników

Przepis:

Trufle z herbatników
Masło lub margarynę utrzyj z cukrem. Dodawaj stopniowo żółtka, kakao lub wiórki oraz zmielone herbatniki, na końcu śmietanę. Do masy możesz dorzucić też rodzynki lub inne drobno posiekane bakalie. Nabieraj łyżeczką porcje masy i formuj z niej kulki. Obtaczaj je w kakao, zmielonych herbatnikach, wiórkach kokosowych lub orzechach.
Przyrządzone trufle włóż do lodówki - będą gotowe do jedzenia po zastygnięciu masy.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu
Dodaj swoją recenzję
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX