Przepis na: Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)

Zgłoś błąd

Składniki( bułka tarta , cebula , indyk , kurczak , olej , sól ):

  • 2 gotowane piersi kurczaka
  • kawałek piersi z indyka
  • średnia cebula (niekoniecznie)
  • bułka tarta (ew. bezglutenowa)
  • sól
  • olej do smażenia

Przepis:

Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Cebule obierz, pokrój w plasterki i usmaż na złoty kolor na oleju. Mięso i cebulę zmiksuj w malakserze albo skręć przez maszynkę jak na pasztet (raz przez sitko z normalnymi oczkami i drugi raz z drobnymi.) Masę posól do smaku. Z masy formuj kulki i rozgniataj na ręku na płaskie placuszki.
Możesz obtoczyć kotlety w tartej bułce (bezglutenowej dla dzieci uczulonych na gluten). Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Dzieciom nieuczulonym na mleko do każdego kotleta można włożyć do środka odrobinę utartego żółtego sera.
Do zrobienia tych kotletów możesz wykorzystać inne, wcześniej przetworzone, mięso.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy