Zobacz inne przepisy
Przepis na: Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Składniki( bułka tarta ,cebula ,indyk ,kurczak ,olej ,sól ):
- 2 gotowane piersi kurczaka
- kawałek piersi z indyka
- średnia cebula (niekoniecznie)
- bułka tarta (ew. bezglutenowa)
- sól
- olej do smażenia
Przepis:

Cebule obierz, pokrój w plasterki i usmaż na złoty kolor na oleju. Mięso i cebulę zmiksuj w malakserze albo skręć przez maszynkę jak na pasztet (raz przez sitko z normalnymi oczkami i drugi raz z drobnymi.) Masę posól do smaku. Z masy formuj kulki i rozgniataj na ręku na płaskie placuszki.
Możesz obtoczyć kotlety w tartej bułce (bezglutenowej dla dzieci uczulonych na gluten). Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Dzieciom nieuczulonym na mleko do każdego kotleta można włożyć do środka odrobinę utartego żółtego sera.
Do zrobienia tych kotletów możesz wykorzystać inne, wcześniej przetworzone, mięso.
Możesz obtoczyć kotlety w tartej bułce (bezglutenowej dla dzieci uczulonych na gluten). Smaż na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor. Dzieciom nieuczulonym na mleko do każdego kotleta można włożyć do środka odrobinę utartego żółtego sera.
Do zrobienia tych kotletów możesz wykorzystać inne, wcześniej przetworzone, mięso.
Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Bardzo fajne talarki.Troszkę się kruszą,ale może dałam za mało cebulki.Nastęnym razem dodam więcej.Mojemu synkowi bardzo smakowały...
-
Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
swietny przepis. moja mała to uwielbia!