Przepis na: Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( bu³ka tarta ,cebula ,indyk ,kurczak ,olej ,sól ):

  • 2 gotowane piersi kurczaka
  • kawa³ek piersi z indyka
  • ¶rednia cebula (niekoniecznie)
  • bu³ka tarta (ew. bezglutenowa)
  • sól
  • olej do sma¿enia

Przepis:

Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
Cebule obierz, pokrój w plasterki i usma¿ na z³oty kolor na oleju. Miêso i cebulê zmiksuj w malakserze albo skrêæ przez maszynkê jak na pasztet (raz przez sitko z normalnymi oczkami i drugi raz z drobnymi.) Masê posól do smaku. Z masy formuj kulki i rozgniataj na rêku na p³askie placuszki.
Mo¿esz obtoczyæ kotlety w tartej bu³ce (bezglutenowej dla dzieci uczulonych na gluten). Sma¿ na rozgrzanym t³uszczu po obu stronach na z³oty kolor. Dzieciom nieuczulonym na mleko do ka¿dego kotleta mo¿na w³o¿yæ do ¶rodka odrobinê utartego ¿ó³tego sera.
Do zrobienia tych kotletów mo¿esz wykorzystaæ inne, wcze¶niej przetworzone, miêso.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu

Zobacz inne przepisy