Przepis na: Szybka ryba po grecku

Zg³o¶ b³±d

Sk³adniki( cebula ,cukier ,cytryna ,dorsz ,marchewka ,mintaj ,olej ,pieprz ,pietruszka ,pomidory ,por ,ryba ,seler ,s³odka papryka ,sól ):

  • filet z mintaja
  • dorsza lub innej chudej
  • delikatnej ryby
  • spora marchewka
  • niedu¿a pietruszka
  • æwieræ niewielkiego selera
  • 2 cm pora
  • 2-3 kr±¿ki cebuli cukrowej
  • 1-2 pomidory bez skórki
  • ³y¿eczka oleju rzepakowego
  • ³y¿ka soku z cytryny
  • po drobinie soli
  • pieprzu
  • cukru
  • s³odkiej papryki

Przepis:

Szybka ryba po grecku
Marchew, pietruszkê, por i seler umyj, obierz, a nastêpnie zetrzyj na tarce o du¿ych otworach, cebulê obierz i posiekaj, pomidory pokrój na cz±stki.
Filet obsma¿ na rozgrzanym oleju. Dorzuæ warzywa, podlej wod±, du¶ pod przykryciem, a¿ warzywa zmiêkn±, ryba rozpadnie siê na kawa³eczki, a pomidory rozgotuj± siê na sos.
Odkryj i odparuj potrawê, dodaj sok z cytryny, dopraw do smaku. Mo¿esz podawaæ na ciep³o lub na zimno.

Wypowiedzi na forum

Wypowiedzi pojawiaj± siê automatycznie i nie musz± dotyczyæ opisywanego obiektu
  • Re: kuchnia

    1. Przede wszystkim cud wszechczasów - zmywarka. Mo¿e nie dotyczy bezpo¶rednio gotowania ale znacznie skraca czas w kuchni. 2. Zupy z mro¿onek i mro¿one w³oszczyzna. Robiê np. jako rezerwowe danie w podbramkowych sytuacjach szybk± rybê po grecku. Filet + torebka w³oszczyzny i gotowe. 3

  • Re: Po grecku.

    ). Dusiæ do miêkko¶ci, prze³o¿yæ do salaterki na wierzch ryby. Je¶æ na zimno lub ciep³o z ogóreczkami kiszonymi lub konserwowymi. Jest to wersja szybka ryby po grecku. Czas przygotowania 1/2 godziny.

Zobacz inne przepisy