Zobacz inne przepisy
Przepis na: Szpinakowe pesto
Składniki( czosnek ,oliwa ,parmezan ,sól ,szpinak ,śmietana ):
- 25 dag świeżego szpinaku
- pół szklanki oliwy z oliwek
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2-4 zmiażdżone ząbki czosnku
- łyżka śmietany
- łyżeczka soli
Przepis:

Wypowiedzi na forum
Wypowiedzi pojawiają się automatycznie i nie muszą dotyczyć opisywanego obiektu-
Linguine ze szpinakowym pesto
Obiad zrobiony w czasie gotowania wody na makaron i makaronu. Na dwie porcje: ok.300g linguine ok.250g swiezego szpinaku 2 zabki czosnku, pokrojone z grubsza kilka lyzek oliwy garsc startego parmezanu garsc orzeszkow piniowych sol, swiezo zmielony czarny pieprz - do smaku Opcjonalni
-
Re: Linguine ze szpinakowym pesto
Przepiekna piramidka. Jako, ze jestem na diecie o makaronie moge na razie zapomniac, ale na pewno skorzystam. -- "Jesli jestes kotleciarzem - jedz to w domu po kryjomu! Zero tolerancji" (bene_gesserit na FK) Gruzja 05.09.2007
-
Re: Linguine ze szpinakowym pesto
Podoba mi się, bo imho do pesto można zmisksować szpinak jak leci, zamiast go pracowicie przebierać i urywać łodyżki - czego nie znoszę, bo zajmuje to 20 minut, a potem po zblanszowaniu z pół kilo wychodzi garstka :) -- Prawda jest cytrynową bezą
-
Re: Linguine ze szpinakowym pesto
Przepyszne!Zdjęcie i potrawa :) -- Truskawki
-
Re: Linguine ze szpinakowym pesto
Jako, ze jestem na diecie, ja rowniez z makaronu nie skorzystam. Ale mam zamiar dorzucic to pesto do kaszy gryczanej. Albo pszenicy orkiszowej. Jezeli uda mi sie dostac naprawde niewyrosniety szpinak, to sprobuje zmiksowac surowy.
-
Re: Linguine ze szpinakowym pesto
Proste, szybkie, smaczne, takie dania lubie;-) Tez dzis mielismy szpinak lecz w innej postaci:-) Na razie objadamy sie szparagami i jeszcze nie mamy dosc:-)
-
Re: A może by tak wątek kulinarny II
MAKARON WSTĄŻKI ZE SZPINAKOWYM PESTO Obrać 2 ząbki czosnku, pokroić w pióra. Zeszklić zbytnio nie rumieniąc na patelni, na 1 łyżce oliwy. Przełożyć do blendera. Na tym samym tłuszczu smażyć przez minutę 200 g liści szpinaku. Przełożyć do blendera wraz z 2-3 łyżkami płynu ze smażenia. Na suchej