Przepis na: Szaszłyki z bakłażanem i papryką

Zgłoś błąd

Składniki( bakłażan , cebula , cytryna , jagnięcina , listek laurowy , oliwa , papryka , pieprz , pomidory , sól ):

  • bakłażan
  • 70 dag mięsa z udźca jagnięcia
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny
  • kilka listków laurowych
  • cebula
  • 3 pomidory
  • 2 strąki zielonej papryki
  • sól i pieprz

Przepis:

Szaszłyki z bakłażanem i papryką
Oczyszczone mięso pokrój na czterocentymetrowe kostki. Oliwę i sok z cytryny wymieszaj w misce z mięsem, posyp solą, pieprzem i pokruszonymi listkami laurowymi. Ułóż na tym pokrojone w plastry pomidory i cebulę, przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki. Na metalowy szpikulec nadziewaj kolejno kawałki mięsa, plasterki cebuli, pomidorów i bakłażana oraz krążki papryki. Szaszłyki opiekaj nad ogniskiem lub na grillu. Podawaj natychmiast.