Zobacz inne przepisy
Przepis na: Szaszłyki z bakłażanem i papryką
Składniki( bakłażan ,cebula ,cytryna ,jagnięcina ,listek laurowy ,oliwa ,papryka ,pieprz ,pomidory ,sól ):
- bakłażan
- 70 dag mięsa z udźca jagnięcia
- 2 łyżki oliwy
- sok z cytryny
- kilka listków laurowych
- cebula
- 3 pomidory
- 2 strąki zielonej papryki
- sól i pieprz
Przepis:

Oczyszczone mięso pokrój na czterocentymetrowe kostki. Oliwę i sok z cytryny wymieszaj w misce z mięsem, posyp solą, pieprzem i pokruszonymi listkami laurowymi. Ułóż na tym pokrojone w plastry pomidory i cebulę, przykryj, wstaw na kilka godzin do lodówki. Na metalowy szpikulec nadziewaj kolejno kawałki mięsa, plasterki cebuli, pomidorów i bakłażana oraz krążki papryki. Szaszłyki opiekaj nad ogniskiem lub na grillu. Podawaj natychmiast.